18-річний студент створив бюстгальтер, здатний виявляти рак грудей. ВІДЕО

— 3 травня 2017, 10:41

Джуліан Ріос Канту з Мексики створив сенсорний бюстгальтер, який може допомогти у виявленні раку грудей на ранній стадії та отримав першу нагороду міжнародного конкурсу винахідників Global Student Entrepreneur Awards (GSEA).

Джуліан Ріос Канту з Мексики створив сенсорний бюстгальтер, який може допомогти у виявленні раку грудей на ранній стадії. Фото higia.tech

До винаходу 18-річного юнака підштовхнула боротьба його мами із онкозахворюванням, в результаті якого жінці довелося видалити обидві молочні залози, йдеться на The Independent.

Інноваційний бюстгальтер має назву EVA, він призначений для жінок, у яких є генетична схильність захворіти на рак.

[L]Джуліану та його двом друзям у розробці винаходу допомагала Higia Technologies.

Сам бюстгальтер оснащений 200 біосенсорами, які допомагають відображати поверхню грудей та відстежувати зміни температури цієї частини тіла, її форми та ваги.

Зібрані дані EVA надсилає додатку, який можна завантажити на будь-який комп’ютер чи смартфон.

"Чому саме бюстгальтер? Тому що він дозволяє досліджувати груди щоразу у тій самій позиції. Його не потрібно носити більше, ніж одну годину на тиждень", – розповів юнак.

За словами Ріоса Канту, біосенсори, якими оснащений елемент жіночої білизни, визначає температуру в різних зонах грудей. Її підвищення означає посилений рух крові на конкретній ділянці, що може вказаувати на можливу появу раку.

"Щойно починає розвиватися пухлина, довкола неї формуються та розростаються нові судини, туди починає надходити кров, а отже й температура тіла у цій зоні збільшується", – пояснив Джуліан.

На міжнародному конкурсі винахідників Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) 18-річний юнак обійшов 13 суперників з різних куточків світу та привіз додому винагороду у $20 000.

Реклама:

Головне сьогодні