Сімейні лікарі Житомира першими в Україні почали "сортувати" звернення пацієнтів

— 21 липня 2017, 13:30

У Житомирській області сімейні лікарі першими в Україні розпочали впроваджувати класифікацію причин звернень пацієнтів.

Сімейні лікарі Житомира першими в Україні почали "сортувати" звернення пацієнтів. Фото Dmyrto_Z/Depositphotos

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський 21 липня, йдеться на місцевому виданні Житомир.info.

"Ця класифікація – зміна філософії роботи лікаря-сімейника, принцип, впроваджений у 40 країнах світу, і це один із кроків безпаперового життя на первинній ланці (терапевта, педіатра). Ми говоримо про те, що розподіл дає можливість лікарю більше спілкуватися з пацієнтом, – сказав Лінчевський.

[L]По-перше, ми отримуємо об'єктивну інформацію про те, що відбувається, ми розуміємо реальний стан справ щодо причин звернення, реальну завантаженість лікаря-сімейника. Паралельно ця система стане частиною e-Health, вона позбавляє лікарів від паперової роботи в принципі. Цього ніколи не було раніше".

Заступник міністра назвав Житомирську область першою, яка самостійно розпочала впровадження нового проекту в галузі сімейної медицини.

"Чому важливий Житомир? Сімейні лікарі Житомирської області спільно з департаментом зараз організовують тренінг із впровадження цієї системи для своїх лікарів. Можна закуповувати комп'ютери, видавати накази, але поки лікарі самостійно не навчаться працювати по-новому, нічого не запрацює. Нам дуже приємно бачити житомирську спільноту "сіменників", котрі почали цю роботу першими", – сказав Лінчевський.

Реклама:

Головне сьогодні