Продуктивність чоловічої сперми впала на 50% – дослідження

— 26 липня 2017, 14:34

Дослідження, проведені у Північній Америці, Європі та Австралії показують, що якість чоловічої сперми знизилася на 52,4% протягом останніх 40 років.

Якість чоловічої сперми знизилася на 52,4% протягом останніх 40 років. Фото iakovenko123/Depositphotos

Наукова розробка Американського інституту андрології, яку цитує The Washington Post, поєднала дані опитувань 40 тисяч чоловіків.

Співавторка дослідження Шанна Сван, розповіла, що науковці опублікували найповніший та найпоказовіший аналіз.

"Він показує, що зниження якості чоловічої сперми продовжуватиметься і надалі", – прокоментувала Сван.

[L]Науковиця уточнює, що невтішна статистика стосується чоловіків, які походять із Північної Америки, Європи та Австралії, але не стосується Південної Америки, Азії та Африки.

Сван вважає, що причини таких результатів варто шукати у культурах країн згаданих регіонів. Разом із тим, існує дуже мало розробок, які б аналізували чоловічу репродуктивну здатність у "не-Західних" країнах.

Наприклад, дослідження у Китаї показало, що 56% сперми у банках країни відповідали критеріям якості у 2001-му році. Разом із тим, лише 18% співвідносилися із показниками якості у 2015-му.

Фахівці також констатують, що концентрація сперми чоловіків, які ще не стали батьками або не мають вагітних партнерок скоротилася віз 99 млн на мілілітр у 1973 році до 47 млн на мілілітр у 2011 році.

Реклама:

Головне сьогодні