Вчені виявили новий симптом, який неминуче призводить до серцевого нападу

— 21 серпня 2017, 13:21

Вчені виявили новий симптом, який може бути ознакою того, що серцевого нападу не уникнути.

Команда науковців та медичних експертів Університету Мічигану вивчали матеріали, які блокували коронарні артерії у ряду пацієнтів, пише Independent.

Фото: lisafx/Depositphotos

Після дослідження вони підтвердили, що це був холестерин – у формі кристалів.

Цей особливий тип затверділого холестерину команда дослідників знайшла у більш ніж 89% випадків, коли людей привозила "швидка".

"У попередніх дослідженнях ми показали, що холестерин перетворюється з рідкого стану в твердий або кристалічного. Він розширюється в розмірі, як лід і вода", – каже професор медицини Джордж Абела. – Це розбухання холестерину всередині стінки артерії може розірвати її і заблокувати кровообіг, викликаючи серцевий напад".

Експерти вивчали пацієнтів у більш ніж 240 відділеннях швидкої допомоги на території США.

Як тільки у відділення швидкої допомоги поступала людина із серцевим нападом, команда висмоктувала кристали і досліджувала їхній розмір і твердість.

Експерти виявили, що велика концентрація кристалів була здатною пробитись крізь стінки артерій і навіть потрапити у саме серце.

[L]Вченим також вдалося підтвердити, що ці кристали активували вироблення молекул Interleukin-1 beta. Вони можуть викликати запалення артерій.

Нагадаємо, іншими симптомами серцевого нападу є дискомфорт в центрі грудної клітки; стискаючий, тягнучий біль за грудиною; біль в лівій руці з проекцією в лікоть, мізинець, шию, нижню щелепу; відчуття страху; часте дихання (більше ніж 30 дихальних рухів за хвилину); холодний піт, нудота, запаморочення.

Реклама:

Головне сьогодні