Американські медики визнали екстазі "проривною терапією" для подолання ПТСР

— 29 серпня 2017, 10:35

Управління продовольства і медикаментів США (УПМ) визначило, що 3,4 метилендіоксиметамфетамін (MDMA), більш відомий як екстазі, може бути ефективною терапією для подолання посттравматичних стресових розладів.

Екстазі, може бути ефективною терапією для подолання посттравматичних стресових розладів. Фото portokalis/Depositphotos

Якщо науковцям вдасться довести свою гіпотезу – це буде суттєвим кроком до фармацевтичного схвалення екстазі, йдеться на The Sciencealert.

Про ефективність екстазі як медикаменту для подолання ПТСР заявила Багатодисциплінарна асоціація психоделічних досліджень (MAPS), а після схвалення УПМ організація візьметься за випробування.

[L]Основна мета подальшого дослідження – визначити, наскільки ефективно цю сполуку можна використовувати для лікування людей із посттравматичними розладами.

До випробувань залучать від 200 до 300 учасників. Перші етапи розпочнуться у 2018 році.

Вони відбуватимуться у США, Канаді й Ізраїлі. MAPS також планує налагодити контакти із Європейською медичною агенцією, щоби дослідження проводилися також у Європі.

MAPS збирає гроші на впровадження досліджень, оскільки дотепер їм вдалося зібрати лише половину потрібної суми – $13 мільйонів.

"Насправді це не видатний прорив у медицині, – пояснив нейропсихофармаколог Королівського коледжу у Лондоні Девід Натт. – Уже понад 40 років відомо, що наркотики – це ліки. Важливо зробити крок до прийняття цього".

Попередні дослідження показали, що екстазі може давати цілком прийнятні результати. На етапах, які відбувалися раніше, 107 людей із ПТСР та середнім віком 17,8 років проходили терапію із залученням MDMA.

Після 2 місяців терапії, 61% учасників не мали помітних проявів ПТСР.

Реклама:

Головне сьогодні