Педіатр зі Львова зубами "протягнув" медреформу під Верховною Радою. ФОТО

— 4 жовтня 2017, 11:11

Щоб показати, що українці уже зубами готові вигризати медреформу, львівський педіатр і рекордсмен Олег Скавиш зубами протягнув двотонний реанімобіль з написом "Невідкладна медична реформа" на 25 метрів.

Фото Ірини Андрейців

Реанімобіль символізував пакет законопроектів, які потрібні для ухвалення медреформи.

За задумом організаторів акції, Олег Скавиш символізував український народ, який чекає на зміни і готовий докласти зусиль для їх впровадження.

"Я хочу, щоб був захищений кожний пацієнт і кожний лікар, – каже Скавиш. – Я за медичну реформу. Такий важкий шлях цієї реформи, що її буквально доводиться вигризати".

Він прийшов разом з активістами сьогодні під Верховну Раду вимагати якнайшвидшого розгляду медреформи, оскільки головний законопроект по реформі досі не включили у порядок денний.

Фото Ірини Андрейців

"72% українців підтримують медреформу. У кожного своя пацієнтська історія, яка, на жаль, дуже відрізняється від історій наших депутатів. Люди, батьки вимагають змін. Нам усім треба тиснути на них, щоб вони тримали на порядку денному медичну реформу і прийняли її якнайшвидше", – каже член правління ГО "Батьки за вакцинацію" Тимофій Бадіков..

За його словами, щодня в Україні помирають 1600 українців.

Фото: Facebook Тимофія Бадікова

Співзасновниця Фонду "Таблеточки" Ірина Литовченко розповіла, що МОЗ і "Таблеточки" щодня отримують від депутатів десятки листів з проханням забезпечити лікування людей.

[L]"Ми як благодійний фонд своє завдання виконуємо: збираємо мільйони гривень, щоб українці мали шанс на одужання. А депутати свою роботу не виконують. Їхнє єдине завдання і безпосередній обов'язок зараз – натиснути кнопку і дати зелене світло медреформі, – каже Литовченко. –

Ми не маємо часу це відкладати, бо не встигнемо в наступний бюджетний рік. Тому ми хочемо, щоб сьогодні розпочали розгляд правок медреформи і якомога швидше їх прийняли.

Активісти вимагають невідкладного прийняття реформи, оскільки перший етап реформи повинен стартувати уже з 1 січня 2018 року.

Тож чим пізніше депутати ухвалять законопроекти №6327, 6604, тим складніше буде впроваджувати реформу на місцях.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні