Один із секретів перемог німецьких олімпійців – пиво. Це каже їхній лікар

— 20 лютого 2018, 12:53

Німецька олімпійська збірна має вже 10 золотих медалей на цьогорічних зимових Олімпійських іграх. Це друге місце у загальному заліку.

Звичайно спортсмени довго тренувалися для таких перемог, але команда німецьких лікарів розкриває один дуже неочевидний секрет своїх підопічних.

Йоханнес Шерр, лікар німецької команди лижного спорту, вважає, що його спортсмени повинні пити безалкогольне пиво після фізичної активності.

Лікар вважає, що його спортсмени повинні пити безалкогольне пиво після
фізичної активності. Фото alex_us/Depositphotos

Про це він розповів The New York Times, пояснивши, що таке пиво омолоджує краще, ніж вода або спортивний напій.

Журналісти ще раніше помітили, що один із біатлоністів олімпійської збірної Німеччини Саймон Шемпп на іграх у Пхенчхані часто завершував день на трасі пляшкою безалкогольного пива.

"Це справді хороший напій безпосередньо після тренувань або після змагань", – зазначає Шемпп, який виграв срібну медаль у неділю.

Виявляється також, що у олімпійське селище для німецьких спортменів здійснили спецдоставку такого пива – 3,500 літрів поставив пивоварний завод Krombacher.

У Німеччини 156 спортсменів у Пхенчхані, а це значить, що на одну особу припаде 93 літра пива.

Шерр, який також викладає спортивну медицину в Мюнхенському технічному університеті, давно помітив, що пивні компанії починають позиціонувати свої безалкогольні продукти здоровим споживачам.

"Багато компаній намагалися асоціювати пиво, особливо безалкогольне пиво, і спорт, – пояснює він. – Але за ним не було ніякого наукового підґрунтя".

[L]У 2009 році Шерр провів подвійне сліпе дослідження на бігунах Мюнхенського марафону.

Одні бігуни споживали безалокогольне пиво за три тижні до забігу та за два тижні після перегонів, а інші – плацебо.

Бігуни, які пили пиво, мали значно менші запалення мязів та менше інфекцій верхніх дихальних шляхів після гонки, ніж ті, які отримували плацебо.

Існує також ще одне дослідження, яке провели чілійські вчені у 2016 році. Воно показало, що безалкогольне пиво перед тренуванням допомогло футболістам зберегти водний баланс.

Шерр не призначає безалкогольне пиво німецьким гірськолижникам спеціально, проте більшість з них баварці, тож п'ють його на свій розсуд.

Лікар зазвичай рекомендує спортсменам випити безалкогольне пиво після вправ; переконує, що воно може бути менш корисним у спринтерських або сильних змаганнях.

Реклама:

Головне сьогодні