Стартап дня: вчені пропонують евтаназію тим, хто хоче відновити свій мозок через століття

— 19 березня 2018, 13:35

Зберегти мозок з усією інформацією, яка у ньому є, щоб через століття оцифрувати та відновити його? Це реально.

Фото: Nectome

Массачусетський технологічний інститут створив стартап Netcome, який пропонує заморозити людський мозок на сотні років, зберігши всі спогади, починаючи від улюбленої глави книги і завершуючи відчуттям холодного зимового повітря, випіканням яблучного пирога та вечерею з друзями або родиною.

Під час "заморозки" клітини мозку практично перетворюються на скло. Це дозволяє зберегти коннектом – карту нейронних зв'язків у мозку. Вчені розраховують навчитися оцифровувати ці зв'язки і відтворювати свідомості людей уже в цьому столітті.

[L]Не дивлячись на те, що поки що компанія не має технології, яка дозволить оцифрувати мозок, у списку очікування "заморозки" перебувають 25 людей. Мозок людини має бути "свіжим", тому клієнти мають погодитися на евтаназію.

Засновник проекту Роберт Макінтайр проконсультувався з юристами і вважає, що експерименти Nectome можуть вважатися легальними в штатах, де дозволена евтаназія. Вже зараз відома вартість послуги – 10 тисяч доларів.

У лютому 2018 року творці Nectome вже провели першу демонстрацію технології "заморозки" людського мозку, використавши тіло мертвої жінки, яка пожертвувала себе для науки.

Вони почали процес збереження мозку через дві години після його смерті. Наступним етапом має стати застосування процедури на людині, готовій до евтаназії.

На сьогодні дослідники вже навчилися зберігати головний мозок тварин. Стартап співпрацює з одним з найкращих нейробіологів Массачусетського технологічного інституту і вже виграв великий грант – на збереження мозку свині, що дозволяє побачити кожен нейронний зв'язок всередині мозку за допомогою електронного мікроскопу.

Реклама:

Головне сьогодні