Три горнятка кави, а на закуску горіхи. Вчені виявили страви, які захищають від серцевих захворювань

8370
17 квітня 2018

Кава та горіхи зменшують ризик виникнення проблем із серцебиттям.

Фото Belkantus/Depositphotos

Щоб довести це, вчені провели два дослідження, пише The Daily Mail.

У першому з них австралійські науковці вивчили дані попередніх досліджень, в яких участь взяли більше 334 тисяч дорослих.

Їм вдалося з'ясувати, що люди, які п'ють три і більше горняток кави на день, на 13% менше схильні до аномального серцевого ритму, який називається фібриляцією передсердь.

Більше того, вони менше страждають на інші типи порушення серцебиття, що називаються шлуночковими аритміями.

Незважаючи на те, що більшість лікарів наполягають на уникненні кави, вважаючи, що вона посилює симптоми, вчені довели, що кофеїн блокує дію аденозину, який викликає порушення серцебиття.

Таким чином, три горнятка кави на день значно знижують ризик виникнення проблем із серцевим ритмом.

У наступному дослідженні участь взяли 61 тисяча людей віком 45-83 роки.

Ученим вдалося з'ясувати, що у ті з них, хто їсть горіхи тричі на тиждень, мають на 18% менше ризик розвитку фібриляції передсердь.

Це пояснюється тим, що горіхи є важливим джерелом вітаміну Е, антиоксидантів та здорових жирів, включаючи омегу 3, тому їх вживання перешкоджає закупорюванню артерій.

Такі результати дозволили ученим зробити висновки про те, що три порції горіхів на тиждень у 5 разів знижують ризик виникнення миготливої аритмії.

Вони запевняють, що окрім вживання цих продуктів, необхідно займатися фізичними вправами та притримуватися здорової дієти.

powered by lun.ua