Учені встановили, що руйнують у нашому організмі дієтичні напої

3502
24 квітня 2018

Такі штучні підсолоджувачі, як аспартам, вчені пов'язують з ожирінням та діабетом.

Фото focuspocusltd/Depositphotos

Замінники цукру шкодять людським кровоносним судинам, підвищуючи ризик виникнення інсульту та деменції, пише Daily Mail.

Це довели дослідники, які харчували різні групи щурів такими видами цукру, як глюкоза, або фруктоза, або ж такими штучними підсолоджувачами, як аспартам або ацесульфам калію.

Через 3 тижні вчені проаналізували покриття кровоносних судин гризунів.

"Як і цукор, штучні підсолоджувачі несуть негативні наслідки, пов'язані з ожирінням та діабетом, – стверджує головний автор дослідження і доктор із Університету Маркетта Брайан Гофманн.

Ваше тіло має машину, яка справляється з цукром. Але коли система перевантажена протягом тривалого часу, машина ломається".

Під час дослідження вчені зробили також висновок, що заміщення цих цукрів некалорійними штучними підсолоджувачами призводить до негативних змін в обміні жирів та енергії.

Більше того, штучний підсолоджувач ацесульфаму калію накопичується у крові і завдає великої шкоди клітинам, які вкривають судини.

powered by lun.ua