Як апельсини впливають на зір – дослідження

2006
16 липня 2018

Люди, які регулярно їдять апельсини, менш схильні до розвитку макулодистрофії – групи захворювань, що вражають сітківку ока.

Фото TatyanaGl / Depositphotos

Це довели вчені із Австрії, пише The Irish Examiner.

Учені пов'язують такий ефект з дією флавоноїдів – рослинних сполук, багатих поживними речовинами, які є в апельсинах та інших фруктах і овочах. 

У дослідженні науковці аналізували здоров'я 2000 людей віком від 50 років за останні 15 років.

З'ясувалося, що навіть 1 апельсин на тиждень може мати значні переваги для здоров'я зору.

Учені також стверджують, що у людей, які їдять принаймні один апельсин щодня, знизили ризик розвитку пізньої макулодистрофії більш ніж на 60% через 15 років.

"Наше дослідження відрізняється від інших тим, що ми зосередилися на співвідношенні між флавоноїдами та макулодистрофією. 

Флавоноїди є потужними антиоксидантами, виявленими практично у всіх фруктах і овочах, і мають важливу протизапальну користь для імунної системи, – зазначає авторка дослідження і головна наукова співробітниця Інституту медичних досліджень ім. Коллінга, що у Сіднеї, Баміні Гопінат.

powered by lun.ua