Задишка, артрит, діабет: чому надмірна вага шкідлива

Люди з зайвою вагою мають вищі ризики захворіти на дуже небезпечні хвороби. Особливо – на серцево-судинні захворювання.

Фото sframe / Depositphotos

Цей висновок науковці підтвердили після аналізу даних близько 300 тисяч людей без серцевих захворювань протягом 4-х років, на своїй сторінці у Facebook пише очільниця міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

Вимірюючи індекс маси тіла, дослідники виявили співвідношення між збільшенням ваги та появою хвороб серця. Що більше люди мали зайвої ваги, то вищі шанси захворіти вони мали.

[L]Крім того, людина може стати більш сприйнятливою до задишки уві сні, отримати біль у суглобах та артрит, захворіти на діабет.

Також жирова тканина може оточувати життєво важливі органи – підшлункову залозу, печінку та кишківник – і заважати їхній нормальній роботі.

Що більша частка такого жиру в організмі, то вищі ризики появи серцево-судинних захворювань. Адже жирова тканина негативно впливає на артеріальний тиск, рівень цукру в крові та рівень холестерину.

Щоб підтримувати свою вагу в нормі, пам'ятайте про наступні правила:

Будьте активні

Спорт – пігулка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги.

Навіть якщо ви маєте зайву вагу, але при цьому постійно активні фізично, ризики появи серйозних хвороб зменшуються в рази.

Якщо у вас немає часу на регулярні тренування, намагайтесь проводити активно кожну вільну хвилину.

Харчуйтесь повноцінно

Голодування та детокс-дієти не працюють та навіть можуть бути шкідливими для здоров'я.

Тому важливо харчуватись регулярно та повноцінно. Та в жодному разі не пропускати сніданки чи замінювати повноцінний прийом їжі кавою.

Достатньо спіть

Порушення сну підвищує ризики мати надмірну вагу. Це пов'язано з появою метаболічних та ендокринних змін в організмі, що сприяють збільшенню ваги. Тому намагайтесь дотримуватись режиму та спати не менш як 7-8 годин.

Здорова вага – це збереження нормального індексу маси тіла у співвідношення ваги та росту.

Є спеціальні онлайн-калькулятори, які рахують індекс маси тіла. Перевірити себе можна ТУТ.

Реклама:

Головне сьогодні