Дієта, що включає червоне вино, пиво та шоколад, може подовжити життя – дослідження

— 20 вересня 2018, 14:00

Протизапальна дієта, до якої входить шоколад, червоне вино та пиво, може подовжити життя.

Фото TarasMalyarevich / Depositphotos

До такого висновку прийшли учені з Варшавського університету природних наук. Вони протягом 16 років досліджували стиль життя близько 70 тисяч чоловіків та жінок, пише The Independent.

У своэму досліджені вчені порівняли смертність тих, хто притримувався протизапальної дієти і тих, хто цього не робив.

Команда дійшла висновку, що люди, які регулярно споживають фрукти, овочі, горіхи, шоколад, п'ють чай, каву, червоне вино та пиво, мають на 18% менше ризику смерті.

Крім того, вони також мають на 20% нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань та на 13% рівень нижчий ризик померти від раку.

Серед тих людей, які палять і притримуються такої ж дієти, також мали нижчий рівень смертності порівняно з курцями, які такої дієти не притримувалися.

[L]Протизапальна дієта може бути корисною для людей, які страждають через стан свого здоров'я.

"Оскільки запалення лежить в основі більшості хронічних захворювань, пов'язаних із способом життя, включаючи артрит, деменцію, деякі види онкологічних захворювань та серцево-судинних захворювань, дієта, яка зменшує запалення, може мати лише хороший результат", – зазначає директорка Товариства тренерів охорони здоров'я Великої Британії Фран МакЕлвіан.

За її словами, чорний шоколад є багатим джерелом магнію, цинку та інших важливих мікроелементів, а червоне вино – джерело антибактеріальної та протигрибкової речовини резвератрола.

Хоча дослідження мало велику вибірку, дієтолог Харлі Стріт попереджає, що важливо бути обережним, беручи до уваги дієтичні поради, оскільки жодна дієта ніколи не підходить для всіх.

Реклама:

Головне сьогодні