Що діти їдять у школі. Порівняйте обіди в Україні та ще у 8 країнах

8433
7 жовтня 2018

Шеф-кухар Євген Клопотенко намагається змінити шкільне меню українських дітей.

У жовтні 2018 року в школах, які приймають участь у його експерименті, будуть випробовувати двотижневе меню, яке на 60% складатиметься із Євгенових страв, а на 40% – із тих, які готували раніше.

Після цього меню Клопотенка планують інтегрувати у всіх школах, які захочуть його собі запровадити.

Щоб зрозуміти, на скільки меню українських школярів відрізняється від раціону їхніх однолітків в інших країнах, пропонуємо просто поглянути на фото, які підготував блогер sweetgreen ще у 2015 році.

Ви здивуєтесь, а може й ні, що меню за три роки не змінилося.

"Щопонеділка у школах дають сосиски, – пояснює Євген Клопотенко. Чому? Бо на вихідних не можна робити заготовки.

Кухарі не встигають приготувати нічого, тому кожного понеділка у всіх школах України – сосиски".

Знайомтесь, ось вони.

Україна: картопляне пюре з сосисками, борщ, салат з капусти та сирники (десертний млинець)

Блогер, який знімав серію, пояснює, що ці світлини не точно відображають шкільні обіди, а просто показують набір продуктів, які мають знаходитися у шкільних кафетеріях відповідно до державних стандартів для програм шкільних обідів.

Для створення добірки автор також досліджував регіональні кухні та культури продуктів харчування, а також фотографії, які знімали реальні учні в різних країнах.

Чи є у вас фото їжі, яку ваші діти їдять у школі?

Поділіться ними з нами! Надсилайте на lifepravda@gmail.com

Франція: стейк, морква, зелена квасоля, сир та свіжі фрукти

Греція: запечена курка з рисом, фаршировані листя винограду, салат із помідорів та огірка,
свіжі апельсини і грецький йогурт з насінням гранату

Бразилія: свинина з овочами, чорними бобами та рисом, салатом, хлібом та запеченими бананами

Фінляндія: гороховий суп, буряковий салат, салат з моркви, хліб та паннаккау (десертний млинець)
зі свіжими ягодами

Південна Корея: рибний суп, тофу на рисі, кімчі та свіжі овочі

Італія: місцева риба, макарони з томатним соусом, салат капресе, багет та виноград

Іспанія: коричневий рис з соусом з креветками, овочі, гаспачо, свіжий перець, хліб та апельсин

США: смажена в паніровці курка, картопляне пюре, горох, фруктова чашка та печиво з шоколадом

powered by lun.ua