Обіймайте дітей! Це позитивно впливає на їхній мозок

Наталiя Бушковська — 9 грудня 2019, 17:42

Забути перші обійми з власною дитиною неможливо.

І, здається, обіймати своє немовля хочеться вічність.

Не стримуйте себе!

Останні дослідження стверджують, що чим більше ви обіймаєте своїх дітей, тим краще розвивається їхній мозок, пише Motherly.

Останні дослідження стверджують, що чим більше ви обіймаєте своїх дітей, тим краще розвивається їхній мозок. Фото: oksun70/Depositphotos

Огляд 125 доношених немовлят та тих, які народились раніше терміну, в Національній дитячій лікарні міста Колумбус (штат Огайо), виявив, що дотики, які дитина від самого народження отримує від батьків або опікунів, мають позитивний вплив на мозок малюка. 

За допомогою електроенцефалограми науковці визначали реакцію мозку немовлят на дотик.

До найменших учасників експерименту "торкались" дмуханням повітря.

Науковці виявили, що чим більш підтримуючими були дотики медичних працівників та батьків, тим сильнішою була мозкова реакція дитини.

Як стверджує одна з авторок дослідження Наталі Матре, контакт шкіра до шкіри просто життєво-необхідний для малюків, особливо для тих, хто перебуває у реанімації новонароджених.

"Коли батьки не можуть цього зробити, персоналу лікарні варто замислитись про фізіотерапевта, який міг би грамотно задовольнити потребу немовлят в доторках, яку вони не завжди отримують у лікарні", каже Матре Science Daily.

Якщо батьків допускають до реанімації, то обійми з власною дитиною можуть дати відчуття контролю, якого так всім бракує в такій ситуації.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні