На неправильній їжі під час карантину ви могли споживати 8000 калорій на тиждень. Пояснення експерта

Дарія Поперечна — 7 травня 2020, 18:44

Через надмірний стрес, нудьгу чи постійний доступ до холодильника під час карантину багато людей зустрічаються з переїданням.

При цьому на стан організму впливає не так кількість перекусів, як калорійність їжі.

Такої думки притримується Грем Томлінсон, британський автор книги "Шеф-кухар з фітнесу: з'їж те, що ти хочеш, і схудни на все життя".

На своїй сторінці в Instagram він порівняв два різних типи перекусів, демонструючи, як зменшення порції і невеликі зміни в раціоні можуть вдвічі скоротити кількість калорій.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Graeme Tomlinson (@thefitnesschef_) 27 Бер 2020 р. о 12:14 PDT

Харчуючись як у першому варіанті, людина могла з'їсти за тиждень більше восьми тисяч калорії, при цьому другий набір продуктів – значно менший за калорійністю.

"Виключення молока і цукру з гарячих напоїв в короткостроковій перспективі може здатися незначним, але з часом виявиться дієвим. ⁣

А вибір низькокалорійних альтернатив, таких як фрукти, дозволяє споживати набагато більшу кількість їжі, водночас запасаючись поживними речовинами", – розповідає Грем Томлінсон.

За словами шеф-кухаря, цей раціон також демонструє, що зниження калорійності не означає виключення різноманітних частувань, таких як шоколад, випічка або печиво.

Чому саме зараз вам потрібне збалансоване харчування. Пояснення і меню

"Кінцева мета цього графіка – показати, що споживання ваших улюблених страв все ще можливе в періоди бажаного зниження калорійності під час спокусливих перекусів в домашніх умовах.

Він також демонструє, що ви можете збільшити обсяг споживаної їжі під час більш частих перекусів, підтримуючи при цьому дієту з контролем калорій", – каже експерт.

Крім того, за рекомендаціями Томлінсона варто споживати їжу, яка втамовує голод і є ситною, а відповідно – зменшує потребу в додаткові їжі.

Навіть якщо ці продукти не вважаються дієтичними.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Graeme Tomlinson (@thefitnesschef_) 30 Бер 2020 р. о 11:17 PDT

Експерт опублікував діаграму з даними про рівень ситості різних типів харчових груп: випічки, солодощів, круп та молока, фруктів, а також продуктів з високим вмістом білків та вуглеводів.

Хлібобулочні вироби розташувалися в нижні частині таблиці, тобто їх буде недостатньо, щоб надовго втамувати голод.

При цьому найситнішим продуктом за даними експерта є картопля.

Вас також може зацікавити:

6 порад, щоб заохотити дитину до здорового харчування

Їжа на карантині: що придбати для меню на 14 днів та як правильно харчуватися вдома

Їжа для вагітних: основні правила харчування та поради від МОЗ

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні