Хочете кращого емоційного та соціального розвитку для дитини? Заведіть собаку!

Наталiя Бушковська — 7 липня 2020, 17:22

Маєте собаку? Чудово!

Прогулянки та ігри з нею сприяють кращому соціальному та емоційному розвитку вашої дитини!

Про це йдеться в досліджені, яке було опубліковане в Pediatric Research, пише CNN.

У досліджені брали участь 1646 батьків дошкільнят.

Виявилось, що діти, які зростали в родинах з собакою, мали на 30% менше проблем з поведінкою та спілкуванням з однолітками, якщо порівнювати з тими родинами, де не було собаки.

Зростати з собакою — це корисно! Фото: freepic

Також науковці наголошують, що мати собаку корисно і для фізичного здоров'я дітей.

"Регулярна фізична активність відіграє важливу роль у ранньому дитинстві, сприяє кращому розвитку дошкільнят та знижує ризики хронічних захворювань, в тому числі ожиріння", говорить автор дослідження Хейлі Крістіан, доцент Дослідницького центру дитячого здоров’я Університету Західної Австралії.

Регулярні прогулянки з собакою дійсно дуже корисні для малечі.

За даними вчених, менш ніж третина дітей від 2 до 5 років займаються фізичною активністю дві години на день. Саме стільки радять педіатри.

Як показало дослідження, навіть якщо дитина грається з собакою всього три рази на тиждень та вигулює собаку разом з батьками один раз тиждень цього достатньо для кращих соціальних навичок та емоційного здоров'я.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні