У Китаї збільшилися випадки ГРВІ та пневмонії: ВООЗ з'ясовує причину

Яна Осадча — 23 листопада 2023, 16:59

Всесвітня організація охорони здоров’я надіслала офіційний запит до Китаю щодо зростання респіраторних захворювань і зареєстрованих кластерів (осередків) пневмонії у дітей.

Як зазначили в організації, 13 листопада 2023 року влада Китаю повідомила про зростання захворюваності на респіраторні захворювання у країні.

Китайська влада пояснює це зростання скасуванням обмежень щодо COVID-19 і поширенням відомих патогенів, таких як грип та віруси RSV і SARS-CoV-2, що спричиняє COVID-19.

Представники влади наголосили на необхідності посилення епіднагляду за захворюваннями у медичних закладах і громадах, а також на зміцненні спроможності системи охорони здоров’я вести пацієнтів.

Фото: PongMoji/Depositphotos

21 листопада стало відомо про осередки пневмонії у дітей на півночі Китаю.

Наразі не зрозуміло, чи це пов’язано із загальним зростанням респіраторних інфекцій, про які раніше повідомляла влада Китаю, чи з окремими подіями.

22 листопада ВООЗ запросила додаткову епідеміологічну та клінічну інформацію, а також результати лабораторних досліджень із зареєстрованих осередків у дітей через механізм Міжнародних медико-санітарних правил.

ВООЗ рекомендує громадянам країни дотримуватися заходів щодо зниження ризику респіраторних захворювань. Зокрема вакцинуватися, триматися на відстані від хворих, залишатися вдома під час хвороби, звертатися до лікаря, носити маски за потреби, забезпечувати хорошу вентиляцію та регулярно мити руки.

Читайте також: ВООЗ назвала лікарню Аль-Шіфа у Газі "зоною смерті": що там відбувається

Реклама:

Головне сьогодні