Органічні продукти не корисніші за звичайні - вчені
До такого висновку дійшли американські фахівці, які проаналізували результати 240 профільних досліджень за період з 1966 по 2011 р., пишуть Вести.ru.
Вчені з'ясували, що за харчовою цінністю (у тому числі вміст вітамінів), між органічною і звичайною сільськогосподарською продукцією немає суттєвої різниці.
Також вони приблизно однаково схильні до бактерійного зараження. Що стосується пестицидів, ними забруднені приблизно 7% органічної та 38% традиційної продукції, хоча здавалося б в органіці їх не повинно бути взагалі.
Головний автор дослідження - лікар зі Стенфордського університету Крістал Сміт-Спенглер - бачить причину або в "витоку" пестицидів з сусідніх полів, або в тому, що окремі речовини можуть зберігатися в грунті довше, ніж передбачалося.