Королівське весілля: Принц Уільям та Кейт Мідлтон. Фото. Відео.

Цей день в історії Великої Британії запам'ятається надовго. Сьогодні у Лондоні одружилися принц Вільям і Кейт Мідлтон. У зв'язку з цим 29 квітня в Англії оголошено вихідним днем, незважаючи на те, що весілля не має вищого королівського статусу, оскільки принц Вільям йде другим у списку спадкоємців престолу.

На королівське весілля запрошено майже дві тисячі іменитих гостей, лідери приблизно 50 держав. Ще декілька мільйонів людей - збираються у центрі Лондона, щоб побачити хоча б весільний кортеж. Найбільш затяті - оселилися в наметах біля Вестмінстерського абатства, де молодята візьмуть шлюб. Подія викликала небувалий ажіотаж серед туристів.

Турпотік до Великобританії збільшився більш ніж в 2 рази, а найбільш зручні точки для спостереження за церемонією в центрі Лондона - балкони, оглядові майданчики на дахах - здані в оренду. Вартість одного спостережного пункту становила десятки тисяч доларів. Порядок у Лондоні охоронятимуть понад 5 тис. поліцейських.

Останню ніч перед одруженням Вільям і Кейт провели нарізно. Наречена - в розташованому поблизу від Букінгемського палацу п'ятизірковому готелі "Горінг", де розмістилася і її сім'я. До речі, зранку там стався прецедент - біля готелю було помічено підозрілий автомобіль, тож у готелі оголосили тривогу. Та вона не підтвердилася.

[L]Наречений залишився проводити свою останню неодружену ніч в резиденції Кларенс-хаус разом з братом і дружкою на весіллі принцом Гаррі.

Пряма трансляція з Лондона стала однією з наймаштабніших в історії телевізійних включень: всього церемонія в ефірі тривала 6 годин. Аналітики підрахували, що церемонію по телевізору у всьому світі дивилися більше двох мільярдів людей - майже третина всього населення Землі.

Про майбутнє весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон було офіційно оголошено 16 листопада 2010 року.

28-річні наречені, що познайомилися в університеті міста Сент-Андрюз, де вони разом училися, заручилися під час відпочинку в Кенії у жовтні минулого року. Принц освідчився, подарувавши Кейт обручку своєї трагічно загиблої в автокатастрофі матері, принцеси Діани. До речі, копія цієї обручки є одним із численних сувенірів на честь королівського весілля. Вона коштує понад півтори тисячі доларів.

На весілля було витрачено 90 мільйонів доларів. Спеціально до цього дня було виготовлено сотні сувенірів.

Холодильник із зображенням наречених

Так, серед найбільш "незвичних" сувенірів був холодильник із зображенням парочки, чайні пакетики, тарілки із зображенням парочки, королівські презервативи, піцца, кришки для унітазу. Можна було також зробити манікюр із зображенням принца та його майбутньої дружини, повідомляє hollyscoop.com.

Церемонія

Що стосується безпосередньо церемонії, то гості почали прибувати на весілля за кілька годин до запланованого вінчання, що пройшло у Вестмінстерському аббатстві.

Подружжя Бекхемів

Серед гостей церемонії було помічено подружжя Бекхемів, Гая Річчі, Елтона Джона, британського прем'єра Девіда Кемерона із дружиною, а також почесних гостей із інших країн.

Сер Елтон Джон

Для свого весілля принц обрав уніформу полковника Ірландської гвардії.

На цьому відео зображено прибуття принца Уільяма до Вестмінстерського аббатства.

.

Після принца Уільяма до Вестмінсерського аббатства приїхала мати нареченої Кейт.

Кортеж принца Чарльза (батька нареченого) та Камілли Паркер

Останніми до Вестмінстерського аббатства прибула наречена Кейт Мідлтон разом із своїм батьком, який повів її під венець.

Кортеж нареченої. Rolls Roys Phantom 6

Текст обітниці взято із книги загальних молитов 1662 року. Проте її дещо модернізували - прибрали фразу про те, що дружина має коритися чоловікові. Між іншим, на весіллі Діани ця фраза була.

Після обітниць архієпископ Кентерберійський оголосив Вільяма та Кетрін чоловіком та дружиною та благословив їхній союз.

До слова, Кейт Міддлтон навіть після весілля не буде мати титулу принцеси. У п'ятницю вранці стало відомо, що королева Єлизавета II нарекла Кетрін титулом Її Королівська високість герцогиня Кембріджська. У свою чергу принц Уільям став герцогом Кембріджським.

Сукня Кейт Мідлтон була розроблена Сарою Бартон (Sarah Burton) від модного дому Олександра МакКвіна. Плаття вироблено із шовку кольору слонової кістки і мережива з довгими мережаними рукавами. Сукня оздоблена ручною вишивкою та квітами, а також двометровим важким шлейфом. На голові у нареченій була діамантова тіара від Картьє, що належить Королеві Єлизаветі.

Взуття нареченої також виконано майстрами будинку моди Олександра МакКвіна.

Не зважаючи на те, що на день весілля у Лондоні прогнозували погану погоду, дощ так і не пішов. Тому найважливіші гості церемонії дісталися Букінгемського палацу на кінних екіпажах. Так, Королева та герцог Едінбургський приїхали до палацу у скляній закритій кареті.

Після одруження, новоспечені молодята прибули у Букінгемський палац. До нього вони дісталися на кареті, що була створена ще у 1902 році для короля Едуарда.

Всього у процесі взяли участь п'ять екіпажів, що супроводжувався ескортом із кінних гвардійців.

Після 4-хвилинної паузи пари з`явилася на відомому балконі Букінгемського палацу для поцілунку та перегляду урочистого параду.

Фото з Reuters

Реклама:

Головне сьогодні