Іоанна Павла II проголосили блаженним

— 2 травня 2011, 11:41

Перший Папа-слов'янин Іоанн Павло II визнаний блаженним.

Про це у неділю в Ватикані на церемонії беатифікації оголосив його наступник Бенедикт XVI.

Окрім мільйона прочан, 90 урядових делегацій спостерігали за історичною подією на площі Святого Петра, де майоріли прапори різних країн світу, а найбільше червоно-білі двоколори Польщі.

Після завершення урочистостей прочани потягнулися вервечкою у базиліку Святого Петра. Там перед головним престолом втановлена труна з тілом блаженного Іоанна Павла II. Цими днями її перенесуть і назавжди встановлять в каплиці Святого Себастіяна, що розташована в соборі праворуч, біля скульптури Мікеланджело "П'єта", пише Радіо Свобода.

Справа беатифікації польського понтифіка стала найкоротшою в історії Церкви: збігло лише 6 років і один місяць після його смерті. Іоанн Павло II проголошений блаженнним, але всі називають його святим і скандують по-італійськи "Santo subito!" (Святий негайно!).

Щоб здійснилася і ця мрія вірян, канонічне право вимагає другого дива за його посередництва, адже перше - одужання французької монахині від хвороби Паркінсона - Католицька церква вже визнала. Та багато ватиканських оглядачів вважають, що блаженного Войтилу з часом таки зарахують і до лику святих.

Реклама:

Головне сьогодні