Тест

Помер засновник компанії Apple Стів Джобс

У короткому повідомленні компанії говориться, що Стів Джобс помер у середу 5-го жовтня.Йому було 56 років.

В останні роки зановник Apple страждав від раку підшлункової залози, нагадує ВВС.

Будучи одним із співзасновників компанії Apple, Стів Джобс вивів її на глобальний рівень, зробивши з неї фірму-лідера в області хайтека.

"Стів стоїть у ряду найбільших американських новаторів - досить сміливий, щоб мислити не так, як усі, досить рішучий, щоб вірити в свої здібності змінити світ, і досить обдарований, щоб це зробити", - так відреагував на смерть Джобса президент США Барак Обама.

Друг і діловий суперник Джобса, засновник і глава комп'ютерного гіганта Microsoft, Білл Гейтс висловився про пам'ять Стіва Джобса його власними словами: "Для тих з нас, кому пощастило працювати зі Стівом Джобсом, це була неймовірно велика честь".

"Apple втратила далекоглядного творчого генія, світ позбувся чудової людини. Стів залишив після себе компанію, яку міг побудувати тільки він, і його дух залишиться навіки в основі Appl", - говориться в заяві компанії.

Джобс набув репутацію вимогливого перфекціоніста, одержимого деталями, який міг зробити нішевий продукт популярним серед публіки, яка не розбирається в комп'ютерах. Джобс став культовою фігурою. Він представив світу кольоровий комп'ютер iMac, потім iPod і iPhone.

Він пішов з життя буквально через день, після того як Apple, показав останню модель смартфона iPhone 4S.

На початку 2003-го року у Джобса виявили рак підшлункової залози. У квітні 2009-го йому зробили операцію з пересадки печінки, і лікарі назвали перспективи пацієнта чудовими.

Однак у січні 2011-го керівництво компанії Apple оголосило, що Джобс йде на невизначений час за станом здоров'я. Повернувшись до керівництва компанією, Джобс в серпні подав у відставку з поста генерального директора корпорації, перейшовши на посаду голови ради директорів.

Сьогодні за ринковою капіталізацією (351 млрд доларів), компанія Apple, поступається тільки нафтовому гігантові Exxon Mobil.

Незважаючи на культову славу, Джобс був дуже непублічним людиною. У 1991 році він одружився на Лорене Пауелл, у них троє дітей: син і дві дочки.

У нього також залишилася дочка від жінки, з якою він був у стосунках до того, як зустрів Лорену. Будучи вже дорослою людиною, Джобс виявив, що у нього є рідна сестра, письменниця Мона Сімпсон.