Українська кіногромадськість вимагає негайно призначити гендиректора Центру Довженка

— 23 жовтня 2014, 17:29

Як повідомили "Українській правді. Життя", відкритий лист підписали режисери Роман Балаян, Сергій Лозниця, Марина Врода, Володимир Тихий, голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач, директори державних кіностудій, кінокритики, керівники міжнародних кінофестивалів і дистриб'ютори.

В повідомленні йдеться, що кіноспівтовариство підтримує кандидатуру Івана Козленка, який "протягом останніх трьох років, знаходячись на посту заступника директора національного кіноархіву, займався поповненням колекції та популяризацією українського кіно в Україні і закордоном. Оскільки процес призначення Козленко триває вже більше семи місяців, кінематографісти заявляють про кризу компетентності в профільному Міністерстві культури".

[L]"На даний момент Національний центр Олександра Довженка знаходиться на межі банкрутства і являє собою неефективний ЖЕК. Фінансування головного кіноархіву країни в кілька разів менше, ніж, наприклад, підтримка державних цирків. І крім призначення директора і порятунку колекції, кіноспівтовариство наполягає на санкціонуванні радикальних реформ цього інституту", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, наприкінці вересня заступник директора Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко вирішив припинити свою співпрацю із центром, бо "не бачить сенсу пов'язувати своє майбутнє з цим приреченим на загин підприємством".

Реклама:

Головне сьогодні