В університеті Шевченка обрали нового "старого" ректора

— 20 жовтня 2015, 11:06

Як повідомляє прес-служба вишу, ректора обирала університетська громада.

Переможцем став чинний ректор Леонід Губерський. За нього проголосувала 2 тис. 171 особа.

"Голосували всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування. На всіх шести виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від усіх кандидатів та Міністерства освіти і науки України. Спостерігачі від МОН заявили, що вибори пройшли відповідно до норм законодавства та Статуту університету, із дотриманням процедури таємного голосування. Явка виборців склала 80,4% (3054 особи)", - йдеться у повідомленні вишу.

Другу сходинку посів Олександр Голуб, який набрав 353 голоси. За ним розташувався Анатолій Конверський. За нього проголосувало 296 осіб.

Напередодні утім, вибори ректора не пройшли без скандалу. Так, студенти київського університету Шевченка, які створили проект ШеваПил, де розслідують факти корупції, звернулися до міністра МОН Сергія Квіта із проханням взяти під контроль вибори ректора університету та створити незалежну наглядову комісію.

Заява була підтримана більшістю студентського парламента, але незабаром з'явилася і інформація про те, що 2 із 4 студентів групи можуть бути відрахованими.

"Нам зрозуміло одне: вибори ректора повинні бути максимально чесними і демократичними, так що такі історії з ЦВК і адміністративним ресурсом потрібно свідомо запобігати. Так побудуємо громадянське суспільство. Так переможемо", - написали студенти "ШеваПил", які хочуть брати участь у виборах ректора.

Студенти розповідають, що їх постійно не пускають на відкриті засідання ЦВК. На останнє з них, де мало вирішуватися питання студентських квот (400-700), які голосуватимуть на виборах, активістам навіть довелося викликати поліцію.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні