5 порад щодо вибору ідеальної мультиварки

— 19 вересня 2019, 20:15

Такий помічник на кухні значно спрощує ведення господарства. Для приготування сніданку, обіду чи вечері достатньо завантажити потрібні інгредієнти до мультиварки і через деякий час ви вже будете ласувати смачною їжею. Це дуже зручно для мам, які цінують кожну вільну хвилину та для чоловіків, які хочуть прийти ввечері з роботи, сісти за стіл і гарно повечеряти. Існує безліч варіантів мультиварок, яку ж вибрати?

Оберіть покриття чаші

Існує декілька варіантів покриття чаш мультиварок:

  • тефлон;
  • кераміка.

Перший тип легко мити, але такий матеріал нестійкий до механічних пошкоджень, його можна пошкодити, наприклад, вилкою. Щоб такого не сталося краще користуватися силіконовими ложками та лопатками. Керамічне покриття можна мити щіткою та не переживати про можливу появу подряпин. Однак такий варіант буде коштувати трішки дорожче за попередній.

Визначіться з літражем

Щоб зрозуміти який об'єм чаші буде для вас оптимальним, треба врахувати кількість членів вашої родини. Розрахунок літражу: на одну людину повинно припадати 1,5-2 л. Отже, для родини з двох дорослих осіб оптимальним вибором будет мультиварка на 3-4 літри. Якщо у вашому домі часто з'являються гості, є потреба вибрати трішки більшу за об'ємом модель. Враховуйте, що деякі виробники вказують в технічних характеристиках загальний літраж, а не робочий.

Не забувайте про комплектацію мультиварки

Важливо, щоб у чаші були ручки, за допомогою яких можна буде її витягнути з мультиварки. Вони повинні бути жаростікі та зручні. Якщо у чащі ручки відсутні, вона комплектується спеціальними щипцями або силіконовими прихватками. В комплекті до мультиварки йде внутрішня кришка. В деяких моделях вона знімається, в деяких такої можливості немає. Краще купувати варіант зі знімною кришкою, тому що її можна помити від бруду, який залишається після приготування їжі.

Зверніть увагу на різноманіття програм

Важливо завчасно визначитися з потрібними програмами, як правило, це:

  • каші - гречка, рис, молочні каші;
  • варка на пару - за допомогою цього режиму можна приготувати овочі, рибу, яйця, манти, пельмені, вареники;
  • випічка - замінює духовку і сковорідку, бо можна приготувати як кекси, пироги, так і м'ясо, котлети;
  • тушкування - використовується для тривалого приготування продуктів, наприклад, для рагу, супів, м'яса з овочами, кабачкової ікри;
  • мультиповар - це не автоматичний режим, час та інші параметри задає сам користувач.

Важливою функцію також є готування під тиском, вона є не в усіх моделях. Наявність цієї функції замінює скороварку: їжа готується дуже швидко. З таким режимом можна приготувати буряк, який на плиті потрібно варити мінімум годину, перлову кашу, рибу або м'ясо.

Оберіть марку мультиварки

Можливі марки мультиварок:

  • Redmond;
  • Unit;
  • Polaris;
  • Marta;
  • Panasonic;

Серед усіх варіантів найбільш популярним є найперший. Мультиварка Редмонд відрізняється від аналогів високою якістю. Компанія випускає багато варіантів мультиварок з величезним різноманіттям функцій, тому знайти ідеальну буде нескладно.

Реклама:

Головне сьогодні