Особливості пилососів з аквафільтром

— 23 жовтня 2019, 11:41

Різноманітні бренди побутових приладів пропонують своїм клієнтам багатий вибір пилососів, які відрізняються за функціями та параметрами. Звичайно, кожна модель має свої плюси та мінуси. Наприклад, класичні моделі з м’яким мішком для пилу якісно видаляють бруд, але залишають у повітрі чимало пилу.

Cвої переваги мають сучасніші моделі пилососів з аквафільтрами. Щоб зробити правильний вибір, треба визначити власні потреби, а також зважити усі за та проти.

Якщо збираєтесь купити пилосос з аквафільтром Самсунг чи апарат іншого виробника, вам потрібно знати принципи дії пристрою, що допоможе користуватись усіма функціями, які пропонує виробник.

Головна відміна такого пилососу від апаратів з класичними пилозбірниками — проходження пилу через резервуар з водою. Проходячи через бак з рідиною, пил осідає в ньому, що забезпечує чистоту повітря, яке виходить пилососу. Експлуатація пристрою з аквафільтром характеризується зволоженням повітря.

Процес водяної фільтрації відбувається завдяки змішуванню пилу з водою. Сучасні моделі мають дві технології фільтрації:

  • турбулентний фільтр створює завихрення води в резервуарі, що забезпечує змішання пилу з рідиною;
  • оснащення активним сепаратором дозволяє здійснювати повітряно-водяний вир, який має швидкість до 36-ти тисяч обертів на хвилину (вир збирає 99,9% пилу, а залишок у 0,01 відсоток осідає на спеціальному фільтрі).

Пилососи з активним сепаратором вважаються більш дієвими. Вони іонізують повітря, зволожують його та зберігають робочі характеристики на триваліший термін. Хоча такі пристрої коштують дещо дорожче, їх використання є більш ефективним.

Переваги пилососів з аквафільтром

До переваг слід віднести:

  • Економія часу та зусиль. Ви будете проводити прибирання значно рідше. Класичні пилососи залишають пил у повітрі, в той час як аквафільтрові апарати винищують найдрібніші зернятка пилу.
  • Очищення повітря і збереження здоров’я. Люди з астмою, алергією або захворюваннями дихальних шляхів оцінять переваги такого пилососу. Іонізація та зволоження повітря стануть на варті вашого здоров’я.
  • Універсальність. Якщо мішкова техніка використовується лише для прибирання сухої підлоги, то аквафільтрові пристрої можуть видаляти як сухий, так і мокрий бруд.
  • Функціональність. У комплекті пилососів з аквафільтром постачається велика кількість насадок, які дозволяют прибирати не тільки підлогу, а й меблі та поверхні з різних матеріалів.
  • Надійність. Термін дії набагато довший за строк експлуатації звичайних пилососів.

Недоліки пилососів з аквафільтром

Такий пристрій практично не має недоліків, але два мінуси все ж необхідно зазначити:

  • ціна;
  • габарити.

Так, аквафільтрові пилососи коштують чимало, але тривалість експлуатаціі та інші плюси набагато переважають цей мінус. Що стосується габаритів, то протягом останніх часів виробники значно зменшили вагу та розмір цієї техніки, яка стала цілком придатна для комфортного використовування у житлових приміщеннях.

Реклама:

Головне сьогодні