Ключові параметри вибору пральної машини з вертикальним завантаженням

— 27 січня 2020, 18:25

Далеко не кожній родині України пощастило жити в просторій квартирі. Деяким доводиться економити кожен квадратний метра простору. Особливо проблематичним в цьому питанні є встановлення великогабаритних побутових приладів: холодильник, духова шафа, пральна машина. Але виробники пропонують масу цікавих рішень, які заощаджують простір в оселі. Наприклад, пральна машина з вертикальним завантаженням — оптимальне рішення в заощадженні простору.

Параметри обладнання

Компактні габарити техніки дають можливість встановити її навіть в санвузлі, поєднаниму з ванною кімнатою. Незалежно від обсягів завантаження, габарити пральної машини наступні: ширина — 40-45 см, висота 85-95 см, глибина 60 см. Навіть моделі з максимальним завантаженням не сильно перевищують ці показники.

Залежно від кількості членів сім'ї та особистих потреб, можна вибрати відповідний об’єм барабана:

  • 5 кг — прання речей для 3-х осіб;
  • 6 кг — для сім'ї з 4 осіб і прання 4 рази на тиждень;
  • 7 кг і більше — для великої родини, прання об'ємних речей (ковдр і т. д.)

Тип управління і функції

Існує два способи управління машинкою: механічний — застарілі моделі, електронний — нова техніка. Зрозуміло, зручніше використовувати другий тип, але такі пристрої обійдуться дорожче. Управління в сучасних пральних машинах здійснюється за допомогою кнопок або сенсорів. Табло з ЖК-дисплеєм відображає режими прання, помилки та інші важливі дані.

Функціонал сучасних вертикальних моделей не поступається пристроям з фронтальним завантаженням. Наприклад, техніка здатна не тільки прати, але і обробляти паром. Це вбиває різні мікроби, освіжує одяг. Делікатні режими прання вбережуть речі від пошкоджень.

Додаткові функції пральних машин дозволяють зробити процес прання простим та надзвичайно зручним. Наприклад, функція відкладеного старту програмує запуск на встановлений час. Вертикальні моделі можуть навіть контролювати витраті води, в залежності від ступеня завантаження барабана.

Виробники техніки для дому всіляко намагаються зробити пральні машини тихішими і економнішими. Навіть в режимі віджимання двигун створює не більш шуму, ніж розмова двох осіб. Що стосується економії, то моделі класу А +++ витрачають не більше 400 Вт на годину. Тобто, навіть щоденна експлуатація істотно не вплине на оплату за електрику.

Економні моделі є у більшості виробників: Samsung, Ardo. Electrolux, LG. Деякі з брендів приділяють увагу максимальної функціональності: пральна машинка буквально робить все сама!

Реклама:

Головне сьогодні