В Україні вийде перша книга про життя після поганих новин з лікарні. Завдяки благодійникам пацієнти отримають її безкоштовно вже навесні

— 29 січня 2020, 12:07

"Зовсім не страшна книга про життя, смерть і все, що поміж ними" викладачки Київської школи економіки Анастасії Леухіної стане першою в Україні книгою, яка розповідає про всі сторони життя з важкою або невиліковною хворобою. Вона поєднує поради психологів і лікарів з історіями людей, які пройшли через це.

Частину накладу команда проекту навесні надішле в лікарні і хоспіси, щоб пацієнти і їхні рідні отримали книгу безкоштовно. Гроші на друк накладу для лікарень збирають благодійники. Зараз вже зібрані заплановані 200 000 гривень, які дозволять надрукувати близько 1500 примірників для лікарень. Ще 500 штук будуть видані для продажу за передзамовленням.

"Ми дуже вдячні всім, хто допомагає видати цю книгу. В Україні родина важко або невиліковно хворої людини найчастіше залишається наодинці. Лікарі не готові до розмов, друзі не знають, як правильно допомогти. Тепер замість важкого "тримайтеся" можна буде сказати "тримайте" і дати книгу, — говорить авторка Анастасія Леухіна. — 2000 примірників — насправді дуже мало з огляду на те, що в Україні за підрахунками НСЗУ 1,5 мільйона людей потребують паліативної допомоги. Але ми не зупинимося на цьому".

Зараз книга готується до друку. Після виходу паперової версії команда планує випустити електронну.

Збір коштів на наклад для лікарень триватиме ще два тижні. Що більше збере проект, то більше сімей отримають підтримку.

Зробити внесок і допомогти українським пацієнтам можна на платформі "Спільнокошт".

Зробити передзамовлення книги для себе чи друга можна тут bit.ly/non-scary-book

Реклама:

Головне сьогодні