Як вибрати фотоепілятор: поради професіоналів

— 31 січня 2020, 15:27

Фотоепілятор — пристрій, який видаляє волосся завдяки впливу світла на коріння волосся. Його використання дозволяє видаляти волосся разом з фолікулами, тому ваша шкіра буде гладка значно довший час. Якщо ви хочете купити фотоепілятор, але не знаєте, яка модель підійде саме вам, то поради професійних косметологів будуть доречними та допоможуть зробити правильний вибір.

Принцип роботи фотоепілятора

Перш за все, потрібно зрозуміти, як працює пристрій:

  1. Енергія світла концентрується на пігменті волосся (меланіні), після чого вона перетворюється на теплову енергію.
  2. Завдяки тепловій атаці волосяний фолікул переходить у фазу спокою.
  3. Ослабле волосся випадає та перестає рости на деякий час.

З часом коріння відновлюється, тому процедуру епіляції потрібно буде повторити. Спочатку цикл відновлення буде займати два тижні, потім один місяць. З кожним разом волосяний покрів буде рідшати, а волосся — слабшати.

Критерії вибору фотоепілятора

Отож, коли ви з’ясували принцип дії цього апарату, час перейти до критеріїв його вибору:

  • безпека;
  • тип живлення;
  • робоча площа лампи;
  • ресурс картриджу;
  • сила спалаху;
  • інтервал між спалахами.

Якісні фотоепілятори мають декілька ступенів захисту, в тому числі від випадкового натискання у разі направлення лазеру в очі. Принцип дії захисту достатньо простий: немає контакту зі шкірою — немає спалаху.

ВІДЕО ДНЯ

По типу живлення виділяють два типи фотоепіляторів:

  • акумуляторні;
  • мережеві.

Перший тип відрізняється мобільністю, але інтервал між спалахами у нього дещо більший, ніж у мережевих пристроїв. До того ж заряду вистачає лише на годину епіляції. Мережевий прилад працює швидше та безперервно, але використовувати його не завжди зручно.

Від площі лампи залежить швидкість процедури. Чим вона більше, тим скоріше ви видалите все волосся, компактна насадка не зможе "знищити" волосся за один прохід.

Лампа епілятора не може працювати вічно. Через деякий час її ресурс буде вичерпано, тому бажано купувати прилад з максимально високими показниками. Також звертайте увагу на два показники:

  • розмір віконця — чим він менше, тим більше працює лампа;
  • зміна картриджу — дешевше замінити лампу, ніж витрачати кошти на новий пристрій, коли спалахи вичерпаються.

Сильний спалах показує кращі результати продуктивності. Для домашнього використання вистачить потужності у 5-12 Дж/кв. см.

Інтервал між спалахами в ідеалі повинен складати приблизно 3 секунди. Деякі моделі оснащені функцією швидкісного спалаху.

Користуючись цими порадами, ви зможете придбати якісний фотоепілятор, з яким проблема підвищеної рослинності буде вирішена!

Реклама:

Головне сьогодні