Володіннями княжого роду Острозьких тепер можна мандрувати онлайн

— 6 квітня 2021, 11:06

Інтерактивна карта володінь князів Острозьких тепер доступна для всіх охочих. Це діджитал-платформа для представлення культурної спадщини територіальних володінь князів Острозьких (XII-XVII ст.). Вона розміщена на "Віртуальному музеї спадщини князів Острозьких" - онлайн платформі для популяризації культурної спадщини княжого роду в інтерактивному форматі, що була започаткована Анастасією Драчук та Олесею Гощук в 2019 році. Веб-ресурс розроблений компанією QwerMe, та містить інформацію про князів та їхню культурну спадщину на 5 мовах, а також оцифровані оригінальні експонати XVI-XVII століття, відео 360 та 3D тури.

У 2021 році на віртуальному музеї почала функціонувати інтерактивна карта володінь князів Острозьких. Це ефективний та цікавий засіб для онлайн мандрівки найцікавішими містами п’яти країн світу – України, Польщі, Білорусії, Литви та Словаччини, які колись належали княжому роду та до цього часу зберігають своє історичне надбання. Вона стане в нагоді любителям мандрівок, які через карантинні обмеження не можуть активно подорожувати. Завдяки інтерактивній карті можна віртуально побувати в 15 містах, що входили до острозького князівства, та спланувати собі майбутню реальну мандрівку. Проект реалізований за підтримки House of Europe.

Для втілення цифрового проекту було створено живописну карту володінь князів Острозьких. Над нею працював київський художник Юрій Нікітін спільно з історичним консультантом проекту Миколою Бендюком.

Проект має й освітню складову. Це 4 відеолекції для школярів, що вивчають період князів Острозьких на уроках історії. А коротко про 500-літню історію формування володінь князів Острозьких можна дізнатися з анімаційного відео, яке створив для проекту Андрій Малюський – керівник ГО "Town Image Studio".

Всіх, хто цікавиться українською культурною спадщиною та шукає змістовний контент в інтерактивному форматі, запрошують слідкувати за проектом на сторінці в фейсбуці, а також мандрувати шляхами князів Острозьких онлайн та оффлайн.

Головне сьогодні