Там, де все починалося: у Києві презентують виставу на дитячому майданчику

— 16 вересня 2021, 11:38

Постановка досліджує тему дружби: що таке дружба, чи потрібні друзі та якими вони повинні бути.

З 20 по 26 вересня відбудуться прем'єрні покази вистави "S V O I", створеного київською командою театру поза театром uzahvati. "S V O I" — імерсивна театральна вистава, у якій глядачі беруть активну участь.

Вона занурює у художню історію за допомогою навушників: Голоси героїв розмірковують про дружбу, пропонують глядачі знайти свій погляд на тему, а природна, жива атмосфера місця дії — дитячого майданчика, підсилює та доповнює сюжет.

"S V O I" — легка та весела історія про дружбу, різність людей та їх ролей у дружбі. Це подорож у "з чого все починалось", у ті чисті дитячі відчуття, коли дружити — це захоплено грати на майданчику до темряви.

Вперше ми створили три сюжетні лінії — три герої, три характери, які дивляться на дружбу з різних сторін та проживають її по-своєму. Перед початком вистави глядач обере для себе звичну модель поведінки або приміряє роль, яку ніколи не дозволяв собі у житті", — коментує режисерка uzahvati Поліна Бараніченко.

"S V O I" триває 60 хвилин й говорить з глядачем дитячими голосами. Голоси-герої вистави — діти від 3 місяців до 13 років, з якими uzahvati працювали в рамках сценарію понад 2-х місяців, розмовляли про дружбу, слухали та записували, без репетицій і постановок.

"Ми обрали дитячий майданчик не просто так — це одне з перших місць, де маленька людина соціалізується та зустрічає друзів. Воно неймовірне та атмосферне, якщо дозволити собі бути там учасником, а не спостерігачем. Всі дорослі колись були дітьми, тільки не всі про це пам'ятають", — додає Поліна Бараніченко.

Виставу можна подивитися весь осінній період на дитячому майданчику Володимирська гірка в Києві.

Квитки: https://uzahvati.com.ua/ua/svoi

Довідка

Імерсивне мистецтво направлене на розвиток чуттєвого сприйняття людини, на розширення меж свідомості (від англ. Immersive — "створює ефект присутності, занурення").

Таким чином, імерсивний художній твір занурює людину в її почуття, де вона стає і учасником, і співавтором. Імерсивні технології використовуються у театрах, шоу, інсталяціях, кінотеатрах, картинах, IT та інших сферах.

uzahvati — київська команда, яка створює імерсивні проєкти поза театральних просторів.

Усі вистави у репертуарі — про людину, її долю та почуття, які вона переживає кожен день.

Перша постановка з'явилася у 2017 році й за роки роботи у портфелі команди вже 6 імерсивних театральних проєктів, як для груп глядачів, так і для одного.

Засновники — Олександр Орловський, Олександр Стужук та Поліна Бараніченко.

Реклама:

Головне сьогодні