Олександр Ткаченко - про соціальні зв'язки, культуру і щастя

Щастя у багатьох випадків залежить від освіченості людини, її культурного рівня. Наскільки наше щастя залежить від цього рівня культури? Як пов'язана рутина і мотивація з відчуттям щастя?

Частина психологів переконані, що щастя – це процес. Процес, який викликає досить багато питань. Відповісти на ці та інші питання нам допоможе наш новий гість.

Олександр Ткаченко – міністр культури і інформаційної політики України, медіаменеджер, журналіст і телеведучий.

Ми зробили підбірку цитат з нового інтерв’ю для нашого каналу, і ось деякі з них:

"Безперечно, вплив культури на щастя людини є значним. Проте найголовнішим, на мій погляд, є самоусвідомлення людиною себе самої, віри у себе. Ці фактори дозволяють скоротити шлях до щастя".

"Зрозуміти, наскільки людина є щасливою у конкретний момент, можна подивившись на її очі. Я думаю, людина може бути щасливою, коли має цікаву роботу, коли вона має можливість розчинитись у тому, чим займається, і дійсно вірить у себе".

"Дорога до щастя досить проста: варто у себе вірити і хоч щось робити для того, щоб реалізуватися. Я бачив достатньо багато щасливих людей і в мистецтві, і в культурі і можу сказати, що відчуття щастя саме в творчості – одне з найбільш сильних, коли людина творить і фактично розчиняється у цьому".

"Сфера культури – одна з небагатьох сфер діяльності людини, коли для створення картини, танцю чи кіно для людини не потрібен ніхто інший, окрім самої людини. Творчість – це процес, це шлях не до щастя, а спосіб життя".

"Свобода, гідність – речі, які для багатьох українців не є пустим звуком, а одні з пріоритетних цінностей. Це вже перший важливий крок для розвитку щасливої нації як такої".

Інтерв'ю відбулося в рамках проекту Відкритого Університету Щастя, деканом якого став Олександр Морозов.

В Університеті навчатимуть всього того, що допоможе позбутися від (відчуття) нещастя і почати свій рух на шляху до щастя.

Більше інформації та інтерв'ю ви зможете знайти в соціальних мережах проекту:

Відкритий Університет Щастя в YouTube

Відкритий Університет Щастя в Telegram

Головне сьогодні