Дивовижне пиво для подарунку і де його шукати

Новорічні свята – це привід показати, що ви знаєте, що подобається вашим близьким. Якісне пиво буде чудовим подарунком на новорічні свята для поціновувачів пінного напою.

Проте якщо людина не розбирається в пиві, як сомельє, то є ризик, що дуже дороге пиво їй не сподобається. Тому треба бути обачним й обирати напій відповідно до смаків того, кому робите подарунок.

Не обов’язково купувати Vielle Bon Secours і платити $1000 за пляшку, можна знайти хороші варіанти в інтернеті або в спеціалізованих магазинах. Тому ми склали список місць, де хороший набір пива можна придбати на місці або замовити доставкою.

Коли обирати?

Звісно, краще заздалегідь. Однак всі знають, що зазвичай часу на підготовку бракує і всі подарунки готуються напередодні свят або навіть під час чи опісля. Тож якщо ви згадали про подарунки ввечері 31 грудня, ця стаття допоможе вам обрати найкраще.

Як обирати?

Найкраще обирати подарунок разом з консультантом, який підкаже, яке пиво буде більш гірким, а яке порадує густотою, яке буде більш газованим чи терпким. Добре хоча б приблизно орієнтуватися, що подобається тому, для кого призначено цей подарунок.

Ви можете обрати вже готовий подарунковий набір чи скласти його власноруч із різних видів якісного пива. Таким чином щасливчик або щасливиця зможе скуштувати більше різних цікавих смаків.

Варто знати, що пиво в скляних пляшках має менший строк придатності, ніж напій у банках. Проте в банці пиво зберігається довше, в тому числі і за рахунок того, що захищає напій від прямого сонячного випромінювання, котре його псує.

Бляшанки почали використовувати в 1935 році, як міцну і легшу альтернативу скляним пляшкам. Але вага однієї такої "легкої" тари складала близько кілограма - 992 гр. Сьогодні ж одна баночка важить близько 15 грам.

Вони були зручними, тому що там можна було розмістити більше рекламної інформації про бренд. Однак для того, щоб відкрити бляшанку, любителю пива треба було мати спеціальний ключ. Відому нам форму, котру можна відкрити вушком, що залишається всередині, винайшли аж у 1975 році.

Де обирати?

Ми вже визначилися, що вам відомий рівень знань про пиво людини, якій буде подарунок. Від цього і будемо відштовхуватися.

Якщо це не частий/а споживач/ка пива, то можна обмежитися мережами великих супермаркетів, що є в Україні. Можливо, людина ще не скуштувала все, що є на полицях. Магазини часто мають широкий вибір імпортних та українських видів пива: темного, пшеничного, зі смаковими добавками і тд.

Можна подарувати щасливчику квиток на дегустацію пива, де людина сама скуштує і обере що їй до смаку.

В Україні зараз існує 125 пивоварень. З них усіх, три найбільші заводи виготовляють 98% продукції. За останні два роки зросла кількість крафтових пивоварень також. Майже у кожномі місті країни є своє виробництво пива.

Покупці в україні найчастіше обирають пиво не за ціною, а за смаковими якостями. 43% купують дешеве, 37% з середньої цінової категорії. Дорогим пивом балують себе лише 4% українців, згідно з маркетинговим дослідженням українського пивного ринку Koloro. Тому, коли обиратимете подарунок, варто орієнтуватися на смак пива, а не на його вартість.

Для любителів бельгійського пива, наприклад, обрати напій можна в Beershop.

Можна купити пиво безпосередньо на сайті. Доставка по Києву коштує 30 грн, але якщо замовлення більше, ніж 300 грн, то можливий самовивіз.

Бельгійське пиво вважається одним з найсмачніших. Принаймні, самі бельгійці в це щиро вірять і п’ють дійсно багато свого напою: по 84 літри на людину. Приблизно скільки ж вміщує в себе туристичний рюкзак розміром з півлюдини.

А почалося все ще з часів Хрестових походів у 12 столітті, коли їжу запивали алкоголем, бо так було більше шансів не підхопити якусь хворобу. Тому пінний напій варили в місцевих монастирях, щоб заробити гроші собі на благородні подвиги.

Ця традиція збереглась і зараз прості "миряни" можуть купити пиво, виготовлене в древніх монастирях ордена Траппістів. В процесі приготування пива беруть участь безпосередньо монахи, а частина грошей йде в фонд ордену або на благодійність. На території Бельгії зараз існує 6 таких виробництв.

Таке пиво можна придбати у цьому магазині. Коли ви запишетеся, для вас відкриють магазин, проведуть і покажуть рідкісні, смачні і дорогі експонати. Розкажуть історію пива з Німеччини, Бельгії і Голландії, а ви оберете, що хочете подарувати: пиво зварене монахами,настояне в бочці з-під віскі чи якесь інше.

Ціни в середньому від 60 грн за пляшку 0.33 до набору за 4 пляшки і келих за 450 грн. Наприклад, темний ель сорту Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark, змішаний з віскі Gouden Carolus Single Malt коштуватиме 320 грн за пляшку 0,75.

Щоб не виходити з дому, можна замовити на сайтах великих магазинів. Там часто є зручне меню, що дозволяє сортувати пиво за цінами, видами, країнами-виробниками.

Winestyle, наприклад, підійде якщо ви хочете купувати одразу великими порціями. Вони позиціонують себе як сервіс для подарунків, тому буде зручно. Телефонний консультант допоможе обрати подарунок.

На сайті обіцяють оперативну доставку. Вартість доставки 50 грн, якщо вам сума замовлення до 500 грн, якщо більше 500 грн, доставка по Києву – безкоштовна, можлива доставка поштою. Оплата здійснюється через онлайн банкінг.

Зручно, що з дому, можна замовити не лише локальне пиво, але й європейське. Наприклад, ви можете обрати німецького виробника. До речі, майже все німецьке пиво виготовляють згідно з "указом про чистоту пива". Перші спогади про виготовлення пшеничного пива в Німеччині датовані ще 736 роком. Але в 15 столітті баварський герцог Вільгельм IV видав знаменитий Reinheitsgebot, який обмежив список інгредієнтів у пиві.

Завдяки цьому указу пивовари не могли додавати в пиво нічого зайвого, крім трьох головних інгредієнтів: ячмінного солоду, хмелю і води. Згодом в список додали ще пивні дріжджі. Але зараз більшість світових виробників пива, як великих, так і крафтових, не керуються "застарілим" законом, додаючи цікаві натуральні альтернативні інгредієнти, чим роблять смаки напою більш різноманітними та цікавими.

Пивні сомельє радять шукати подібні подарунки в магазині Kraftgarage. Вони імпортують пиво, що входять в #RateBeerTOP100. Наприклад: To Øl, Omnipollo, Põhjala, Dugges, Brekeriet, Poppels и Brewski чи шведські сидри Älska

Подібне пиво мало де можна скуштувати. Вас проконсультують в режимі онлайн у Фейсбуці Інстаграмі чи по телефону. Можна замовити доставку поштою.

В магазині є великий вибір скандинавського, що його почали варити ще 5 тисяч років тому і до середньовіччя, пивоваріння тут вважалося виключно жіночим заняттям. 95% данського пива - це світлий лагер, але знайти темні сорти також не важко.

Kraftgarage постачають більше 100 видів крафтового пива в бари: Punkraft, Човен, Drunken monkey bar, кеды искусствоведа, Oddbrew, а також в магазини: Good Wine, Эль Хмель, Пивну Думу, Vasko Da Gama і тд. Також у них можна знайти кеги і є спеціальні Різдвяні пропозиції. Прайс-лист є в соцмережах і коливається від 150 до 300 грн за півлітра.

Їхній директор Андрій Гуц каже, що вони знають, яке пиво п’ють в світі і хочуть, щоб його пили в Україні. У лінійці є багато варіантів з добавками: з корицею, кардамоном, маракуєю чи навіть картоплею!

Якщо ваш друг/подруга переконаний, що пиво – це не лише напій для повсякдення, але й дещо вишукане – то ми з ним згодні. Які хороші пива українського виробника можна скуштувати ви можете прочитати у нашому попередньому матеріалі.

Реклама:

Головне сьогодні