Жирна та солона їжа на третину підвищує ризик інфаркту

18
21 жовтня 2008

Звичайний "західний раціон", що включає в себе жир, сіль та м'ясо, на 30% підвищує ризик виникнення інфаркту у жителів будь-якої країни, повідомляє журнал "Circulation".

Натомість "розумна дієта", що складається з фруктів та овочів, знижує ризик виникнення серцевих нападів на третину.

А "східний" режим харчування, тобто соєвий сир і соус, ніяк не впливає на виникнення серцевих нападів.

Дослідники провели опитування 5561 особи, що перенесли серцеві напади, і 10646 осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання.

Виявилося, що ризик виникнення інфаркту у любителів "західного раціону" був вищим на 35%, ніж у людей, що споживали невеликі порції несмажених продуктів та м'яса.

Загальновідомо, що "західна дієта" призводить до виникнення хвороб серця: велика солоність їжі може підвищити кров'яний тиск, а жир - заблокувати кровоносні судини, відзначає видання.



powered by lun.ua