Інтернет-залежність офіційно визнали хворобою

— 12 листопада 2008, 10:54

Така ініціатива викликана дедалі більшим занепокоєнням щодо психологічних проблем на грунті зловживання інтернетом, повідомляє УНІАН з посиленням на "Медпортал.ру".

Визначення захворювання і його діагностичні критерії були розроблені співробітниками Пекінського центрального військового госпіталю за матеріалами 1300 "проблемних" користувачів інтернету.

Симптоми залежності включають непереборне бажання ввійти до мережі, розумове або фізичне виснаження, дратівливість, порушення сну або концентрація уваги.

Відповідно до нових діагностичних рекомендацій, інтернет-залежною є людина, яка проводить в мережі не менше шістьох годин на день.

За словами експерта 80% залежних виліковні. Курс лікування триває близько трьох місяців; утім, в чому конкретно воно полягає, не сказано.

Як показали попередні дослідження, інтернет-залежність мають близько 10% китайських користувачів інтернету у віці до 18 років, 70% з них - чоловічої статі.

За оцінками Китайського інформаційного центру мережі інтернет, в 2007 році налічувалося 210 мільйонів китайських користувачів світової мережі, приблизно з них становлять люди у віці від 18 до 30 років.

Реклама:

Головне сьогодні