10 найбридкіших будівель світу

— 17 листопада 2008, 17:40

Перше місце посів будинок Міської ради в Бостоні (штат Массачусетс). Будівля із сірого бетону настільки погано вписується в навколишній міський ландшафт, що здається, ніби її вирізали з іншого міста і перенесли до Бостону - міста американської інтелектуальної еліти в Новій Англії.

Фото з сайту historibuldingzhou.com

Друге місце належить вежі Монпарнас у Парижі. Будинок так само погано вписується в паризьке середовище, як і бункер муніципалітету в Бостоні, але в нього є одна перевага: з оглядового майданчика відкривається єдиний вид Парижа, де немає вежі Монпарнас.

Фото з сайту lifeofguangzhou.com

"Бронзу" одержала "Золота підкова" з міста Туурі у Фінляндії. Гігантська кінська підкова, пофарбована під золото, піднімається над другим по величині торговим центром у Фінляндії. Як говорять, вона приносить вдачу.

Фото з сайту tuuri.fi

Четверте місце присуджене Ліверпульскому собору. Будинок, схожий на літаючу тарілку з великою кількістю антен, ще він нагадує перевернений келих для мартіні.

Фото з сайту ggpht.com

На п'ятому місці - автобусний термінал Нью-Йорка. Монстр із металевих прутів і скла дуже схожий на покинутий недобудований проект. На жаль, будівництво давно завершено, а кінцевий вигляд будинку відповідає початковому задуму архітекторів.

Фото з сайту observer.com

Шосте місце посів комплекс веж Колумба в Мадриді. Місцевим жителям верхівка будівлі нагадує електричну "вилку", через що будівля і отримала в народі відповідну назву.

Фото з сайту ggpht.com

На сьомому місці опинився будинок Музею мистецтв Ліхтенштейну, що вражає своїм архітектурним мінімалізмом. Деякі вважають, що подібність цієї будівлі із звичайною коробкою - тріумф архітекторів, але багато хто вважає, що мінімалізму виявилося забагато.

Фото з сайту gadmin.ch

На восьмому місці - будинок парламенту Шотландії в Единбурзі. Він настільки неоднозначний, що можна зазначити лише те, що при його будівництві використовувалися камінь, дуб і бамбук.

Фото з сайту ggph.com

Дев'яту позицію посідає будівля Центральної бібліотеки Бермінгему у Великобританії. Цей "палац зі скла і бетону" вже довгі роки викликає гострі суперечки щодо необхідності зносу.

Фото з сайту english-heritage.org.uk

"Хіт-парад" завершує пам'ятник Петру Першому роботи Зураба Церетелі у Москві.

Реклама:

Головне сьогодні