Найздоровішими в Європі стали сусіди України

— 18 листопада 2008, 11:47

Такі результати показало дослідження, проведене університетом британського міста Лестер в усіх країнах Центральної Європи, повідомляє УНІАН з посиланням на "Жечпосполита".

Що стосується тривалості життя, то довше за поляків живуть словаки та чехи, проте саме польське населення порівняно з іншими народами в цьому регіоні залишається більш здоровим.

50-річний поляк зможе прожити ще 29 років, з яких протягом 18,5 років його стан здоров`я оцінюватиметься, як добре. Полька того ж віку проживе ще 31 рік, і 20 з них - в доброму здоров`ї, стверджують дослідники.

За цими показниками поляки випереджають всі інші народи Центральної Європи. Скажімо, житель Естонії, згідно з дослідженням, після 50 років життя проживе значно менше - 23 роки, з яких лише дев`ять залишатиметься здоровим.

Попри те, що поляки - найздоровіші люди в регіоні, порівняння їхнього здоров`я з мешканцями Західної Європи виявляється не на їхню користь.

Наприклад, у 50-річного данця попереду ще 32 роки життя, згідно зі статистикою, проживши ще 23, рівень його здоров`я буде задовільним.

"Це питання достатку. Чим бідніший регіон, тим більше людей, які не можуть стежити за здоров`ям", - повідомила Пауліна Мишкевич, представник Світової організації здоров`я в Польщі.

Реклама:

Головне сьогодні