Військовим США заборонили користуватися флешками

— 25 листопада 2008, 12:21

Заборона пов'язана з тим, що останнім часом почастішали випадки появи вірусів у внутрішніх мережах армії США, повідомляє "Дело". Заборона охоплює як відкриті, так і закриті мережі американських військових.

Раніше, ще в 2007 році експерти прогнозували збільшення кількості подібних вірусів, що передаються через змінні носії.

Програми, що інфікують носії, досить заманливі для зловмисників, тому що дуже часто на різних заходах абсолютно безкоштовно дарують флешки, і таким простим способом можна підсунути інфіковані пристрої більшості ймовірних жертв.

Доступність такого методу була чітко показана в квітні на партнерському форумі Microsoft. Тоді відвідувачам були роздані флешки з інформаційними відомостями, інфіковані "трояном" RavMon.exe, що надає можливість віддаленого доступу до заражених комп'ютерів.

Для Міністерства оборони США такого роду ризики є не припустимими.

Хоча заборона на експлуатацію інформаційних зовнішніх носіїв не вирішить усіх труднощів, але обов'язково зможе пригальмувати або зовсім припинити процес поширення вірусів.

З іншого боку вжиті заходи можуть зашкодити робочому процесу військових.

Співробітники, що працюють у штабі, теоретично можуть і не використовувати зовнішніх носіїв, але у польових умовах диски і USB-флешки іноді просто необхідні, тому що інтернет не завжди працює стабільно.

Американські військові не перші, хто звинуватив змінні диски в підвищеній небезпеці.

Так, в останньому аналітичному звіті антивірусної компанії "Symantec" приділяється особлива увага загрозі зараження комп'ютера вірусами за допомогою змінних USB-носіїв.

Як відзначають аналітики, останнім часом усе більше вірусів створюються спеціально для флешок.

Перший раз такий тип зловмисного коду було виявлено у 2007 році, і з тих пір з'явилося більше 50 різних спеціалізованих вірусів.

Експерти компанії "Symantec" радять всім адміністраторам виключити на комп'ютерах функцію автоматичного запуску зовнішніх пристроїв.

Реклама:

Головне сьогодні