"Зелена революція" у Ватикані

— 27 листопада 2008, 09:25

Він здатний виробляти чисту електроенергію, яка зможе забезпечити енергоживленням частину будинків Ватикану, повідомляє La Repubblica.

Мова йде про структуру, свого роду мережу, створену з 2400 фотогальванічних модулів блакитного кольору, розміщених на площі в 5 тис. кв. метрів.

Цю енергетичну установку, здатну виробляти до 300 МВт енергії на рік, виготовили в подарунок Папі Бенедикту XVI фахівці німецької компанії "SolarWorld AG".

У середу відбулася аудієнція Папи, що за традицією проходить у залі Нерви, імені архітектора, що спроектував його в 1970 році.

Другий захід - у Папській академії наук, де окрім проектувальника Лівіо Де Сантолі виступив інженер П'єр Карло Кушанна, директор технічних служб Ватикану і супервайзер ініціативи, професор Карло Руббіа, лауреат Нобелівської премії з фізики, який прочитав доповідь про альтернативні джерела енергії та збереження історико-архітектурних просторів.

"Уся структура була спроектована, створена і встановлена в повній відповідності з початковим планом архітектора П'єра Луіджі Нерви", - розповів Лівіо Де Сантолі.

Інженер також відзначив важливість нової можливості уникати "забруднення" повітря 225 тисячами кг двоокису вуглецю, що еквівалентно спалюванню 80 тонн нафти для виробництва 300 МВт електроенергії.

Щоб відзначити цінність цього проекту для захисту навколишнього середовища, асоціація Eurosolar Italia разом із природозахисною організацією "Legambiente" вручили "Premio Solare Europeo", Європейську сонячну премію, професору Де Сантолі, Ватикану та компанії "SolarWorld AG".

Реклама:

Головне сьогодні