У "Гамлеті" використали справжній череп. Фото

— 27 листопада 2008, 13:02

Але з того часу ніхто з акторів не наважувався спілкуватися на сцені не з "бідним Йоріком", а з мертвим Чайковським. Через більш як 20 років таки знайшовся актор, який не дуже переймається забобонами, повідомляє ВВС.

В новій постановці режисера Грега Доранта на сцені Королівського Шекспірівського театру Девід Теннант промовляє монолог про "бідного Йоріка", тримаючи в руках справжній череп.

У своїх руках актор тримає не муляж... Фото dailymail.co.uk

Нова сценічна версія "Гамлета" була з великим успіхом зіграна на стратфордскій сцені 22 рази, і лише після цього режисер Грег Дорант розкрив таємницю в інтерв'ю "Daily Telegraph".

За його словами, якби публіка і критики із самого початку знали, що на сцені використовується справжній череп, вони тільки про це і говорили б. Відтак пікантна деталь затьмарила б собою весь спектакль.

Андре Чайковський. Фото dailymail.co.uk
З 9 грудня трупа починає грати "Гамлета" у лондонському театрі "Новелло". Поки невідомо, чи буде череп музиканта використовуватися і далі.

Історія одного заповіту

Після смерті музиканта, його череп два роки "провітрювався" на даху театрального будинку, а потім був поміщений у спеціальний контейнер, що зберігався в костюмерній.

У 1984 році актор Роджер Ріс сфотографувався з ним для афіші "Гамлета".

Ще через п'ять років, інший виконавець ролі Гамлета, Марко Райленс, репетирував з ним, але потім заявив, що йому "не по собі", і до глядачів виходив з бутафорським черепом.

Остання воля Чайковського виповнилася лише в серпні 2008 року, коли Теннант таки наважився зіграти на сцені з справжнім черепом.

Андре Чайковський народився в єврейській родині.

Його батьки загинули у варшавському гетто.

Семирічного хлопчика вдалося вивезти з окупованої нацистами Польщі за допомогою підроблених документів. Його виховала бабуся, яка жила в Оксфорді.

Реклама:

Головне сьогодні