Зростання бідності загрожує збільшенням психічних розладів

— 27 листопада 2008, 14:20

Таку думку висловила голова Наукового центру соціальної та судової психіатрії Тетяна Дмитрієва на конгресі "Соціальна психіатрія майбутнього", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Та ситуація з фінансовою кризою, що є сьогодні, безумовно, може призвести до збільшення числа бідних, і може виникнути коло, коли бідність і недоступність медичної допомоги призводить до погіршення здоров'я, у тому числі і психічного", - сказала експерт.

За словами Дмитрієвої, серед бідних психічні розлади зустрічаються вдвічі частіше.

Крім того, зазначила експерт, в умовах фінансової кризи негативне значення має і стресова ситуація в людей, які ще вчора представляли середній клас, а сьогодні багато чого позбавилися.

За словами Дмитрієвої, на першому етапі подібного роду кризи сприймаються абстрактно, на другому етапі вона стає вже особистою проблемою, коли, наприклад, людина відчуває на собі ріст цін на продукти.

Відомий психіатр вважає, що росіяни на сьогодні знаходяться на другому етапі сприйняття кризи. Слідом за другим етапом у подібних ситуаціях з'являється сплеск суспільної активності, що поступово переходить у сплеск агресивності.

"Тому дуже хотілося б сподіватися, що проблема кризи вже на перших етапах буде взята під контроль", - наголосила Дмитрієва.

Реклама:

Головне сьогодні