Дівчат-підлітків примушували до сексу

— 4 грудня 2008, 14:16

Ці дані були отримані з он-лайн опитування для дівчат, проведеного молодіжним журналом "Bliss and Women's Aid". Крім того, було встановлено, що більше половини 14-15-річних дівчат соромляться з'являтися серед людей з хлопцем, з яким вони зустрічаються, повідомляє The Guardian.

"Це огидно, що 25% дівчат у віці 14 років були примушені до сексу", - каже генеральний директор журналу Ніколь Харвін.

Ніколь вважає, що зараз переважно відсутні свідчення про повсюдне насильство над підлітками. "Підлітки часто вступають у дуже палкі стосунки, а при цьому їм важко, скажімо, поговорити з батьками, тому що ті просто відмахуються", - додала вона.

У червні цього року міністерство внутрішніх справ Великобританії опублікувало спеціальну доповідь про насильство в країні, в якій, зокрема, відзначається, що в середовищі підлітків жорстока поведінка набрала "значного" розмаху.

Відзначається, що свідчення про насильство серед неповнолітніх (молодше 18 років) практично немає, оскільки вони не підлягають під юридичне поняття насильства як правопорушення.

ВІДЕО ДНЯ

Один з висновків цієї доповіді - ті, хто страждає від насильства у стосунках у віці 16-18 років, не одержує практично ніякої допомоги.

У жовтні британське міністерство наук та сімейної політики оголосило про введення нового предмету в середній школі - "секс та особисті взаємини". У рамках цього обов'язкового курсу підліткам будуть пояснювати, "як створити особисті взаємини, засновані на повазі один до одного".

Матеріал The Guardian, переклад Inopressa

Реклама:

Головне сьогодні