Італійська мафія заробляє на кризі

— 11 грудня 2008, 12:05

Чотири гілки італійської мафії - Ндрангета, Коза ностра, Сагра Корона Уніта та Каморра - вже активно використовують унікальні можливості для відмивання грошей, які з'явились у них внаслідок світової економічної кризи, повідомляє "Німецька хвиля".

Найбільше італійське "підприємство", як жартома тут називають мафію, має річний прибуток у 130 млрд. євро та надзвичайно швидко пристосовується до нових умов.

Нині мафіозі активно скуповують нерухомість за нижчими цінами, позичають гроші банкам та інвестують у підприємства, що перебувають у скрутному становищі. Як зазначає почесний італійської федерації "Антирекет" Тано Грассо: "На жаль, завдяки кризі мафіозі можуть втручатися в легальний бізнес та відмивати там свої брудні гроші".

Серед іншого, мафія також наживається на продажі фальшованих фірмових речей, а попит на них через кризу зростає.

Продавців для підробок набирають серед нелегальних іммігрантів, які часто не мають інших джерел заробітку, найчастіше це африканці. Від цього роду "бізнесу" до кишень злочинців надходить більше шести млрд. євро на рік. І, на думку експертів, в умовах кризи цифра зростатиме.

Реклама:

Головне сьогодні