Наступного року безробітних українців буде 3 мільйони

— 12 грудня 2008, 13:09

Такий прогноз оприлюднив директор Державної служби зайнятості Володимир Галицький, повідомляє газета "Дело".

За його даними, наразі на обліку в центрах зайнятості стоять близько 700 тисяч громадян. Однак Державна служба зайнятості очікує, що наприкінці січня потік бажаючих зареєструватися на біржі праці збільшиться втричі.

Але й за останні два місяці кількість безробітних в Україні стуттєво зросла. Так, станом на 1 листопада цього року офіційно статус безробітного мали 530 тисяч українців, а вже на початку грудня їх було 695 тисяч - на 165 тисяч більше.

Найактивніше безробітні звертаються до центрів зайнятості у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, пише газета.

"Якщо в жовтні ситуація була більш-менш нормальною, то в листопаді почалися масові звертання в центр. У порівнянні з минулим місяцем кількість людей, що претендують на матеріальну допомогу, збільшилася в 4 рази", - повідомили виданню у Будьоновсько-Пролетарській філії Донецького міського центра зайнятості.

Чиновники також зазначають, що через дефіцит бюджетних грошей в середині весни Фонд соціального страхування може цілком зупинити виплату допомоги з безробіття.

Пік звернень у центри працевлаштування фахівці прогнозують у лютому-березні 2009 року.

Реклама:

Головне сьогодні