Папа Римський порівняв гомосексуалізм з проблемою екології

— 23 грудня 2008, 12:00

У своїй щорічній промові перед вищим духовенством Ватикану понтифік заявив, що порятунок людства від гомо та транссексуалізму не менш важливий, ніж турбота про збереження тропічних лісів, повідомляє BBC.

Бенедикт XVI підкреслив, що вважає теорію рівності статей вбивчою для людства, тому що вона стирає межі між чоловіком та жінкою. Теорія рівності статей передбачає, що кожна людина повинна осмислити своє біологічне призначення та свою роль у суспільстві.

Папа впевнений, що призначення чоловіка та жінки, визначене в Біблії, не потребує переосмислення, бо це закладено в кожній людині ще до народження.

[L]Водночас, сексменшини у всьому світі (а особливо в США), вважають теорію про рівність статей основою для взаєморозуміння між людьми.

"Задача Римо-католицької церкви полягає не тільки в збереженні природних творінь Творця, а й у порятунку людини, тому що людина знищує сама себе", - заявив глава Святого престолу.

Виступаючи перед служителями церкви, Папа також нагадав про непохитну позицію церкви по відношенню до одностатевих шлюбів.

Цього року понтифік звернув увагу також на те, що заснований церквою всесвітній день молоді сприймається багатьма лише як барвисте видовище, аналог рок-фестивалів. За словами Папи, йому б хотілося, щоб молодь звертала увагу на духовний зміст свята.

Реклама:

Головне сьогодні