У Китаї почали "зачистку" інтернету

— 5 січня 2009, 20:57

Крім того, опубліковано список з 19 веб-сайтів, які не виконали вимоги, що було висунуті раніше, щодо вилучення неналежного змісту, повідомляє ВВС.

До цього списку входять, в тому числі, Google і найбільша китайська пошукова система Baidu.

Як заявив один з чиновників, якщо ці сайти не позбудуться матеріалів, які можна вважати образливими, доступ до них може бути закрито для китайських користувачів.

Влада Китаю вважає турботу про суспільну мораль своїм прямим обов'язком.

Особливо чиновників турбують симпатичні дівчата в спокусливих позах, фотографії яких можна з легкістю відшукати в інтернеті.

Вони побоюються, що ці фотографії, так само як і інший "шкідливий" зміст, можуть негативним чином позначитися на фізичному і психічному здоров'ї молоді.

Кампанію координують одразу сім міністрів уряду Китаю.

Саме вони ухвалили рішення опублікувати список з 19 порушників, які досі відмовляються виконати висунуті їм вимоги і позбутися шкідливого змісту.

"Ми й надалі будемо викривати, карати і навіть закривати сайти, які мають непристойний контент", - заявив в ефірі Центрального телебачення Китаю один з чиновників.

Влада також розраховує на допомогу і підтримку простих користувачів, які, як планується, будуть повідомляти про неналежний зміст інтернет-сторінок.

Однак є побоювання, що заходи будуть прийняті не тільки проти сайтів, що містять порнографію.

Китайський уряд жорстко стежить за змістом інтернет-сторінок, блокуючи доступ до деяких сайтів та піддаючи цензурі матеріали на незручні для влади теми.

Таким чином, під приводом проведення кампанії з метою підвищення рівня моралі в інтернеті можна заодно заглушити голоси тих, хто не згоден з політикою, яка проводиться в Китаї.

Один із сайтів, які отримали офіційне попередження уряду - Tianya - дуже популярний серед блогерів, які критикують дії влади.

Реклама:

Головне сьогодні