Одеський суд зняв власну заборону на проведення зовнішнього тестування

— 15 січня 2009, 10:53

Також було задоволено клопотання представника Міністерства освіти та науки України про перенесення розгляду справи до Київського окружного адміністративного суду.

Про це повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання з посиланням на Громадянську мережу ОПОРА.

Нагадаємо, у жовтні 2008 року одеський суд розпочав провадження у справі за позовом 11-класника Олега Нічки, який заявив про порушення своїх прав на вищу освіту. Школяр у позові назвав неправомірною необхідність завчасно визначитися щодо предметів, з яких він проходитиме тестування, а також скаржився на відсутність правознавства у списку предметів, з яких відбуватиметься зовнішнє оцінювання у 2009 році.

Суд одразу взяв до розгляду позов 11-класника та прийняв ухвалу про забезпечення позову, яка фактично призупиняла реєстрацію учасників незалежного тестування 2009 року, що стартувала 1 грудня 2008 року та та триватиме до 3 березня цього року.

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу на процесуальні порушення, якими протягом останніх місяців супроводжувався розгляд справи. Так, за інформацією організації, суддя Болотіна, яка взяла до розгляду позов, до 11 грудня "офіційно не мала статусу та посвідчення судді, не складала присяги та не могла мати відповідного запису у трудовій книжці. Звернення щодо порушення чинного законодавства було направлено до Генпрокуратури", - заявляє ОПОРА.

[L]Судове засідання 13 січня 2009 року стало першим результативним засіданням, відзначають в ОПОРІ. Три попередні засідання у справі за позовом Олега Нічки проти Міносвіти в Одесі не відбулися з різних причин: через хворобу судді, відрядження судді та відсутність освітлення у приміщенні суду.

Втім, 12 грудня суддя Болотіна прийняла рішення заборонити журналістам проводити відео- та фотозйомку процесу.

Нагадаємо, що в Україні проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов'язковою умовою для охочих стати студентами. У 2009 році зовнішнє оцінювання з восьми навчальних дисциплін відбудеться в період з 6 травня по 5 червня
Реклама:

Головне сьогодні