Картину Путіна продали за мільйон доларів

— 19 січня 2009, 14:19

Його картина "Узор на заиндевевшем окне" (Візерунок на вікні, вкритому памороззю) виявилась дорожчою, ніж четверта версія "Чорного квадрата" Казимира Малевича, яка була куплена Ермітажем у 2004 році за $1 млн, повідомляє російська преса.

Придбала картину Путіна приватна галерея "Наші художники" (з котеджного селища Борки на Рубльовово-Успенському шосе).

Власниця галереї Наталія Курнікова зізналась, що картину придбала тому, що вона намальована знаменитою людиною. У галереї три поверхи, але картина Путіна буде виставлена окремо від інших робіт.

Разом із главою російського уряду героями щорічного благодійного аукціону "Різдвяна азбука" стали губернатор Санки-Петербурга Валентина Матвієнко (вона намалювала заметіль), оперна співачка Ганна Нетребко (намалювала самого Гоголя), композитор Максим Шостакович (намалював палац), Єлизавета Боярська (зобразила на полотні карету) та інші відомі росіяни.

[L]Робота авторства Матвієнко було продана за 11,5 млн. карбованців.

Нагадаємо, художники-дебютанти малювали сюжети по мотивах повісті "Ніч перед Різдвом" Миколи Гоголя на одну з букв алфавіту.

Сам процес створення картини відбувався надворі під час Різдвяного ярмарку в кінці грудня. Після художників-дебютантів, картини домальовували професійні художники.

Картину Путіна у народі вже назвали "Посланням Путіна Україні".

Один петербурзький письменник, який не захотів публікувати своє прізвище, розповів ВВС, що намальована Путіним картина є "зашифрованим посланням Україні".

"Це не просто "Візерунок на вікні, вкритому памороззю". А на вікні української хати, яка залишилась без російського газу", - розповів художник. Картину Путін намалював під час візиту у Петербург в кінці грудня, якраз напередодні газової кризи, нагадує ВВС.

Усього на традиційному різдвяному аукціоні в Петербурзі картини, намальовані знаменитостями продані за рекордну суму - 70 мільйонів рублів. Це в три рази більше, ніж було зібрано на цьому заході в благополучному січні 2008 року, повідомляє газета "Московський комсомолець".

Стартова ціна картин на аукціоні складала 20 тисяч рублів. Винятками були картини Путіна, Матвієнко та голови петербурзького парламенту Вадима Тюльпанова. Стартова ціна картин Матвієнко та Тюльпанова складала 1 млн. рублів, а російського прем'єр-міністра - 5 мільйонів.

За матеріалами "Інтерфаксу", ВВС та "Фонтанки", усі фото Reuters (взято з e-today)

Реклама:

Головне сьогодні