Лікар Гітлера створив у Бразилії "арійське містечко"?

Семитисячне містечко знаходиться на півдні Бразилії. Селище було засноване німецькими іммігрантами, тож у цьому могло бути пояснення "білявості та блакитноокості" близнят. Та вчені не могли зрозуміти, чому їх народжується так багато.

Таємницю, схоже, розкрив аргентинський історик Хорхе Камараса.

У своїй книзі "Менгеле: Ангел смерті в Південній Америці" аргентинський історик (спеціаліст з повоєнних перельотів нацистів до Південної Америки), поєднав диво Кандідо Годоі та експерименти відомого нацистського лікаря Джозефа Менгеле, повідомляє The Independent.

Менгеле відомий своїми експериментами в концелагері в Освенцимі, внаслідок яких загинуло тисячі людей, нагадує The Daily Mail.

"Блок Менгеле" в Освенцимі. Фото en.wikipedia.org
Там його місія полягала у проведенні експериментів з вивченням того, яким чином народжуються близнята. А потім він мав збільшити для Гітлера народжуваність арійців. Та через взяття Освенцима радянською армією, лікар був змушений емігрувати у Південну Америку.

Історики кажуть, славетні експерименти лікаря таки були плідними.

"Місто близнят"

"Я думаю, Кандідо Годоі могла бути лабораторією Менгеле, де він нарешті реалізував свою мрію зі створенням домінуючої раси блакитнооких та білявих арійців", - каже Хорхе Камараса. Після Аргентини та Парагваю, Менгеле оселився у Бразилії.

Близнят у Кандідо Годоі народжується не один на 80 пологів, а один на 5
Спілкуючись з мешканцями містечка, історик зсував, що Менгеле продовжував тут свої експерименти.

"Є свідчення, що він відвідував жінок, спостерігав за перебігом їхніх вагітностей, лікував новими ліками, що він розповідав про штучне запліднення людей, продовжував працювати з тваринами, стверджуючи, що він може зробити так, що корови народжуватимуть близнят-биків", - оповідає Камараса.

При цьому, переважна більшість діток-близнят мають біляве волосся та блакитні очі

"Він казав нам, що він ветеринар. Він розпитував про хвороби наших тварин, та казав, щоб ми не хвилювались, бо він може їх вилікувати. Він здавався освіченою та благородною людиною", - розповів історику місцевий фермер Алоісі Фінклер.

В'їзд в Кандідо Годої. Вивіска вітає гостей "міста близнят"
Колишній мер міста, лікар Аненсія Флоре да Сільва теж взявся розгадувати таємницю міста близнят.

Він поспілкувався з сотнями людей та виявив людину, про яку всі пам'ятали: лікаря-мандрівника, який називав себе Рудольфом Вайсом.

Менгеле помер у 68-річному віці під час плавання

"У свідченнях, які ми збирали від жінок, яких він лікував, він постає таким собі сільським лікарем, який ходив від дому до дому.

Він відвідував жінок з варикозним розширенням вен і давав їм ліки, які носив з собою у пляшці чи пігулки. Іноді він надавав послуги стоматолога, і всі пам'ятають, що він брав кров", - розповідав да Сільва.

"Ніхто не знає точної дати, коли Менгеле приїхав у Кандідо Годоі, але перші близнята народились у 1963 році. Саме тоді, коли ми чуємо перші згади про його присутність", - розповів історик.

На думку Камараси, тільки присутність у містечку Менгеле може пояснити загадку частого народження близнюків.

Вчений вважає, що лікар Гітлера хотів перетворити Кандідо Годоі в ідеальне "арійське місто".

За матеріалами The Daily Mail, La Republica. Всі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні