Секрет Кока-Коли у черв’яках

49
26 січня 2009

Компанія Кока-кола розкрила секрет виробництва свого знаменитого напою, повідомляє УНІАН з посиланням на Эхо Москвы.

Виявляється, що в його основі харчова добавка, яку виробляють з кошенільних черв'яків. Цей екстракт ще називають карміновою кислотою, його використовують при приготуванні інших напоїв, схожих на Coca-Cola, молочних продуктів, кондитерських виробів, кетчупу та м'ясних напівфабрикатів, нагадує Газета.gzt.ru.

Кока-кола була вимушена оприлюднити рецепт, інакше напою був би закритий шлях на турецький ринок.

Раніше турецький Фонд святого Миколая подав на корпорацію до суду, вимагаючи розкрити формулу напою, щоб зрозуміти, чи не є його інгредієнти шкідливими

powered by lun.ua